(video) 10 filme care poți să le privești de 8 Martie

collage
Foto: PC: colaj #diez

Elle a efectuat un top 10 cu filme pe care le poți revedea împreună cu mama sau cu femeia iubită de 8 Martie și nu numai.

#1. Todo sobre mi madre

Regizorul și scenaristul Pedro Almodovar și-a dedicat capodopera din 1999 tuturor actrițelor care au jucat actrițe, bărbaților care joacă și devin femei, tuturor oamenilor care vor să devină mame și mai ales mamei sale. De pe urma muncii sale și a unei distribuții feminine glorioase (Cecilia Roth, Marisa Paredes, Penelope Cruz) a rezultat un film emoționant despre maternitate, credință, SIDA, pe care îl putem revedea la nesfârșit.

#2. The Sound of Music

Probabil că l-ați văzut împreună de mai multe ori (dacă nu ați făcut-o e cazul să remediați urgent această problemă), dar nu strică nicicând să revedeți probabil cel mai celebru musical al tuturor timpurilor. După vizionare faceți-va timp sa discutați pe îndelete despre performanțele vocale ale lui Julie Andrews și să fredonați împreună toate melodiile.

#3. Then She Found Me

Filmul regizat de Helen Hunt (care joacă și rolul principal, alături de Colin Firth și Bette Midler) spune o poveste complicată despre viața unei femei de 39 de ani, părăsită de soțul ei, care încearcă să își facă ordine în gânduri, dar care e găsită de mama ei biologică, lucru care îi complică și mai tare existența.

#4. The Kids are All Right

Comedia Lisei Cholodenko despre doi copii concepuți prin înseminare artificială a fost foarte bine primită de critică și de public (mai puțin în Romania, unde o vizionare la Noul Cinematograf al Regizorului Român a fost blocată de activiștii de extremă dreapta). Iar vouă o sa vă placă să îi vedeți pe Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo și Mia Wasikowska în situații care vă vor face să plângeți și să râdeți, uneori simultan.

#5. Steel Magnolias

Sally Field, Dolly Parton, Shirley McLaine, Daryl Hannah și Julia Roberts sunt eroinele acestui film care emoționează, chiar dacă nu a primit osanale din partea criticilor. Dar nu despre asta este vorba, ci despre umorul situațiilor înduioșătoare din acest grup de prietene care trăiesc împreună. O poveste cu și despre femei, Steel Magnolia o să îți amintească de ce nu te-ar deranja deloc ca, după o vreme, să te transformi în mama ta.

#6. One True Thing 

Un film despre secretele pe care părinții le țin departe de copiii lor, One True Thing spune povestea unei femei de carieră care renunță la jobul și la relația ei ca să își îngrijească mama bolnavă, având astfel o ultimă ocazie să afle mai multe lucruri despre familia ei. Renee Zellweger și Meryl Streep își dau replica în acest film emoționant care te va face sa te gândești mai bine la toate întrebările pe care încă nu ai avut curajul sa i le pui mamei tale.

#7. Mamma Mia!


Ce să îți spunem mai mult despre filmul Phyllidei Lloyd, decât că e un musical construit pe cele mai cunoscute hituri ABBA, în care o viitoare mireasă încearcă să își găsească tatăl dintre cei trei posibili candidați? Poate doar că rolul mamei este jucat cu ușurință și umor de Meryl Streep, care strălucește (ca întotdeauna) alături de Pierce Brosnan și Amanda Seyfried.

#8. Grey Gardens

Relația dintre Little Edie Beale și mama ei, Big Edie, nu este chiar ceea ce vă doriți să se întâmple între voi și mamele voastre. Dar o sa vă farmece această poveste tristă despre loialitatea aproape bolnăvicioasă dintre două femei care nu pot să renunțe una la cealalta. Nu uitați și că povestea este una reala – cele două eroine, interpretate de Jessica Lange și Drew Barrymore, sunt mătușa și vara lui Jackie Kennedy Onassis, și au un destin la fel de tragic ca ruda lor mai celebră.

#9. Dancer in the Dark

Musicalul lui Lars von Trier nu este tocmai o poveste ușoară. Selma (jucată magistral de Bjork) este o tânără mamă care ajunge împreună cu fiul ei în Statele Unite, imaginându-și că viața lor acolo va semăna cu scenariul unui musical clasic. Numai că lucrurile nu stau chiar așa. O să vă emoționeze lupta dintre iluzie și realitate, între care se află tânăra femeie, dar și relația ei specială cu o colegă de muncă (Catherine Deneuve).

#10. August: Osage County

Dintre toate filmele pe care le-am văzut recent, această poveste de familie inspirată de piesa de teatru cu același nume se apropie cel mai tare de dramele și dezbaterile care apar în orice familie. Nu că am avea toți parte de situații la fel de tensionate, dar veți recunoaște reproșurile și discuțiile (mai cu seamă cele dintre personajele feminine, jucate de Meryl Street, Julia Roberts, Margo Martindale și Juliette Lewis) și sperăm că vă vor amuza, în aceeași măsură în care vă vor indigna.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente