Aplicația HEYTAXI – Un taxi e bun, dacă-l chemi și vine acum

Team_heytaxi
Foto: Membrii echipei HEYTAXI din Moldova (de la stânga spre dreapta: Nelu Surujiu - digital marketing analyst, Tatiana Cesuina - Customer Service, Nicu Romaniuc - Co Founder, Irina Chirjoi - marketing manager PC: arhivă personală

Spre bucuria celor care călătoresc des cu taxiul şi a iubitorilor de aplicații mobile, recent, în Chișinău și-a anunțat lansarea o aplicație mobilă care permite oricărui utilizator să comande taxi direct de pe smartphone-ul său. Înainte de a încerca să comandăm un taxi, am decis să aflăm mai multe despre aplicație chiar de la dezvoltatorii săi.

Din echipa HEYTAXI din Moldova fac parte: Nicu Romanciuc, Tatiana Cesuina, Nelu Surujiu și Irina Chirjoi și iată ce întrebări le-am dat lor, dacă mai aveți vreo una, scrieți-o în comentarii și ei o vor răspunde.

#diez1: Ce reprezintă mai exact HEYTAXI?

HEYTAXI este o aplicație mobilă care permite comanda rapidă a unui taxi direct de pe telefonul mobil. Aplicaţia aduce o experienţă cu totul noua celor care o utilizează, creând o legătură directă între pasager și șoferul de taxi, fără intermedieri. Să comanzi taxi devine mult mai simplu, interactiv şi comod, fără a fi nevoie să mai suni la dispecerat.

#diez2: De unde a apărut ideea de a dezvolta acest concept?

Noi, echipa din spatele aplicației, suntem în această industrie a tehnologiilor moderne de mai mult timp, iar ideea de a crea o experienţă mai simplă pentru utilizatorii de taxi a apărut acum 2 ani. Se pare că nu am fost singurii cu această idee, întrucât conceptul de aplicație “taxi-hailing” a cucerit de scurt timp cele mai mari orașe, în întreaga lume, ceea ce dovedeşte utilitatea serviciului pentru utilizatorul final. Piaţa noastră de taxi are nevoie de un progres în această direcție.

#diez3: Ce trebuie să faci ca să devii utilizator al acestei aplicații?

Tot de ce ai nevoie este un smartphone pe Android sau iOS, conectat la internet. Aplicația poate fi descărcată si utilizată absolut gratuit.

#diez4: Care este raza de acoperire a comenzilor?

La moment, aplicația funcționează pentru comenzile din raza orașului Chișinău, dar nu excludem o posibilitate a extinderii pe viitor în alte oraşe unde există această nevoie. La moment, ne axăm pe perfecționarea aplicaţiei, atât pentru utilizatori cât şi pentru taximetrişti.

#diez5: Ce diferențiază această aplicație de o comandă ordinară prin dispecerat?

HEYTAXI îți permite să te vezi pe hartă, sa faci comandă cu un singur buton, să primeşti răspuns în mai puțin de 30 de secunde și să urmareşti pe hartă cum taximetristul vine spre tine.
Ceea ce nu îți oferă dispeceratul, dar poți face cu HEYTAXI, este să alegi taximetristul dorit în dependență de mașină, nume (dacă ai un taximetrist preferat) sau rating-ul lui oferit de alţi pasageri ca şi tine.

Aplicația o puteți găsi pe App Store și Google Play
Aplicația o puteți găsi pe App Store și Google Play

#diez6: Colaborați cu companiile de taxi sau aveți taximetriștii proprii?

Urmând experienţa altor ţari ne axăm în primul rând pe colaborarea cu taximetrişti individuali pe care îi selectăm în funcţie de confortul maşinii, cu condiţia să aibă licentă şi acte în regulă. Calitatea deservirii este un criteriu la fel de important, întrucât ne-am propus să eliminăm pe acei taximetrişti care nu vor corespunde cerinţelor clienţilor noştri.

#diez7: Tarifele sunt mai mari decât cele ale companiilor de taxi?

Utilizarea aplicației nu presupune nicio taxă suplimentară, iar tarifele stabilite sunt aceleași pe care le au și celelalte companii din piaţă. În cazurile rar întâlnite în care taximetriștii își permit să “umfle” preţurile, rugăm clienții să ne anunțe, ca noi ulterior să investigăm cazul.

#diez8: Ce avantaje au taximetriștii în urma utilizării acestei aplicații?

Colaborarea cu HEYTAXI este o oportunitate pentru ei de a câștiga comenzi în plus, la care se adaugă uşurință recepţionării comenzilor și avantajul de a vedea adresa clientului pe hartă. Am primit cuvinte de laudă de la taximetriști şi în privinţa pasagerilor care comandă prin aplicația noastră, aceştia fiind mai mult tineri, educaţi şi niciodată în stare de ebrietate – ceea ce nu poate decât să ne bucure.

#diez9: Pe lângă rapiditate și simplitate, ce mai oferă aplicația?

În meniul HEYTAXI poţi alege categoria de preţ Econom sau Confort unde se clasează mașina, în funcţie de gradul de confort oferit. De asemenea, poți alege tipul autoturismului, dacă ai bagaje mari şi ai nevoie de o maşină mai încăpătoare.

#diez10: Care este timpul de așteptare a unui taxi?

Aplicația permite utilizatorului să vadă pe hartă toate mașinile disponibile în apropiere, iar cu o simplă atingere pe maşină se afişează şi timpul estimat de sosire până la adresa localizată. În plus, odată ce a fost preluată comanda, pe ecran apare timpul estimat de sosire.

#diez11: Cum află viitorul pasager când mașina este pe loc?

Acesta primește o notificare de tip pop-up pe smartphone-ul său, iar dacă nu reacționează la ea, urmează să primească o notificare repetată în câteva minute.

#diez12: Cu ce se termină o cursă în HEYTAXI?

La sfârșitul cursei, pasagerul are ocazia să-i dea o notă taximetristului, fără ca acesta să știe de asta. Astfel se formează un rating al fiecărui șofer, care pe viitor va facilita alegerea unui șofer de către utilizatorii aplicației. De asemenea, fiecare călătorie se memorizează în istoricul aplicației, împreună cu datele tuturor maşinilor și șoferilor cu care a călătorit pasagerul, în caz de necesitate.

Aplicația o puteți găsi atât pe App Store cât și Google Play.

Mai multe informații pe website sau pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente