Opoziția din Venezuela face apel la populație pentru noi manifestații

86871_1
Foto: Marșul din Venezuela, PC: puterea.ro

Liderul opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a convocat pentru sâmbătă un marş la Caracas pentru a protesta faţă de lipsurile cu care se confruntă cetăţenii, una dintre temele pe care marşează această mişcare lansată la 4 februarie de către studenţi şi susţinută ulterior de opoziţie.

Violențele din Venezuela din au dus la moartea la opt persoane. Opoziția a organizat proteste în întreaga țară ca urmare a unei nemulțumiri tot mai mari față de prețurile foarte ridicate și insecuritatea din țară.

Potrivit Reuters, protestele antisocialiste din ultimele 18 zile s-au soldat cu 13 morți și 150 răniți. Patru persoane au fost ucise în capitala Caracas, dintre care trei au fost împușcate mortal în timpul marii manifestații din 12 februarie a opoziției. Protestul a degenerat în lupte între opoziție, forțe de ordine și grupări paramilitare apropiate puterii.

La rândul său, deputatul de opoziţie Maria Corina Machado, din cadrul partidului Voinţa Populară al lui Leopoldo Lopez, încarcerat la 18 februarie pentru incitare la violenţă, a convocat pentru marţi marşuri în toată ţara pentru a cere plecarea de la putere a preşedintelui Maduro, informează Mediafax.

Luni, Machado s-a aflat în fruntea unui marş la care au participat 2.000 de persoane şi care a defilat până la sediul Organizaţiei Statelor Americane din acelaşi cartier, pentru a cere organizaţiei să ia poziţie în privinţa situaţiei din Venezuela.

Studenţii susţinuţi de opoziţie protestează faţă de costurile mari de trai, lipsurile şi insecuritatea din ţară. Principala ţintă a mişcării, Nicolas Maduro, a lansat săptămâna trecută un dialog naţional, dar liderii mişcării şi principalii opozanţi au anunţat că refuză să participe la ceea ce au calificat drept „mascaradă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente