JobStorm – Stagii de practică pentru studenții moldoveni care își fac studiile în străinătate

GroupHiRes
Foto: PC: newsdesk.umd.edu

Ești student care își face studiile peste hotarele Republicii Moldova? Ești dornic să revii acasă și să trăiești o experiență excepțională în una din companiile sau instituțiile publice? Dacă îți dorești să descoperi lumea de afaceri de acasă, să aplici în practică cunoștințele acumulate la universitate și să contribui la dezvoltarea țării atunci programul «JobStorm» e oportunitatea perfectă pentru tine.

Programul de stagii este destinat tinerilor originari din Republica Moldova, care își fac, sau și-au făcut studiile peste hotarele țării. Stagiile vor avea loc în perioada de vară se vor desfășura pe bază de voluntariat pe o perioadă de la 4 la 8 săptămâni consecutive. Programul oferă posibilitatea de stagiare în diverse domenii, inclusiv marketing, resurse umane, fundraising, jurnalism, project management, finanțe sau energetică. În total, sunt sunt asigurate 34 de locuri de stagiu.

Programul se desfășoară în colaborare cu nouă companii, două ONG-uri și două instituție publică din Moldova. Printre ele se numără atât o serie de startup-uri inovatoare, inițiate de tineri ambițioși și vizionari precum Mara sau Because, cât și în companii de top din țară – Efes Moldova, Raiffeisen Leasing, Union Fenosa, Moldcell și ProEra își deschid ușile pentru studenții moldoveni de peste hotare. Li se alătura în forță Ministerul de Externe,MIEPO, Camera Americană de Comerț, Etnogastronomica și TEKEDU. Persoanele sunt încurajate să aplice pentru programul de stagii până la data de 20 aprilie.

Pentru mai multe detalii referitoare la locurile propuse spre stagiare puteți accesa următoarea prezentare. În dreptul fiecărui loc de stagiu care este propus sunt indicate criteriile de eligibilitate dar și adresa de e-mail unde urmează să transmiți o scrisoare de motivare și CV-ul.

Companiile care își doresc să devină parteneri pot să-și manifeste interesul la [email protected].

Programul de stagiere este organizat de Asociația Moldovenilor din Marea Britanie, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Jeunes Moldaves și Asociația „Republica Moldova – Marea Britanie”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente