Top știri din 21 februarie

realitatea
Foto: PC: poliexpert.md

Aur olimpic contestat, haine pictate frumos, opinia tinerilor despre Ucraina și altele în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 21 februarie 2014.

#1. Un milion de oameni cer retragerea medaliei de aur câștigate de Adelina Sotnikova

Inițiativa de a revizui rezultatele la proba feminină la patinaj artistic a adunat pe site-ul web change.org peste un milion de voturi.

#2. Kiev: După cei 77 morți, Ianukovici este de acord să inițieze alegeri anticipate

Focuri de armă cu muniţie de război s-au desfăşurat joi în centrul Kievului, conform AFP. 77 de persoane au murit, alte aproximativ 500 fiind rănite, au afirmat surse medicale. Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat, joi noapte, formarea unui guvern de uniune naţională în următoarele zece zile.

#3. Artista Irina Madan – tânăra care ne îmbracă în picturi

Irina Madan este protagonista poveștilor de pe pânzele creațiilor sale. Diletantă și frumoasă, transmite istorii și emoții prin chipuri și culori.

#4. Ce cred tinerii despre evenimentele din Ucraina?

Echipa #diez a întrebat mai mulți tineri de diferite ocupații și viziuni politice, ce cred ei despre evenimentele din Ucraina.

#5. Țările în care doresc să călătorească tinerii după liberalizarea regimului de vize

Studenții și-au exprimat preferințele în ceea ce privește destinația preferată de călătorie, într-un mic chestionar, realizat de echipa #diez.

#6. Tinerii din Cluj susțin Ucraina

Câțiva tineri din Cluj au făcut un video cu mesaj de susținere a persoanelor din Ucraina.

#7. Exponatele în valoare de 10 mii de euro aruncate la gunoi

O servitoare din Bari, sudul Italiei, a aruncat exponatele destinate expoziției Display Mediating Escape, crezând că ele sunt deșeuri.

#8. Rezultate Europa League 20.02.14: Dnipro 1 – 0 Tottenham

S-au încheiat meciurile primului tur din șaisprezecimile de finală a Ligii Europa UEFA, sezonul 2013-14. Ca și în Liga Campionilor, s-a observat dominația echipelor ce au jucat în deplasare.

#9. Mobilitate academică pentru studenții din Moldova și România tot mai aproape

Astăzi, la Chișinău, Ministrul Educației, Maia Sandu și omologul său român, Remus Pricopie, au semnat Programul de cooperare şi asistenţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România.

#10. Kara McDonald în discuție cu tinerii la Centrul American de Resurse

Tinerii au discutat azi cu șeful adjunct al misiunii diplomatice a ambasadei SUA, Kara McDonald, despre cariera în domeniul diplomației și experiența de a lucra la Casa Albă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente