Top știri din 20 februarie

fummaidan
Foto: Fum de pe maidan PC: Twitter/ reverberate

Kievul arde, balcoane se prăbușesc, Chișinăul e solidar și mărțișoarele se confecționează în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 20 februarie 2014.

#1. LiveText KIEV: Numărul morților în rezultatul confruntărilor s-a ridicat la 75

Focuri de armă cu muniţie de război se desfăşoară joi în centrul Kievului, susţine un fotoreporter al AFP. Protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei. Ciocnirile au provocat joi dimineaţă un mort şi 29 de răniţi în rândul poliţiştilor. Cel puţin 35 manifestanţi au fost împuşcaţi mortal.

#2. Tu ai da haina de pe tine pentru un copil care îngheață la stație?

Campanie de caritate pentru a colecta bani pentru copii din Siria, SOS Barnebyer, parte a SOS Children’s villages a organizat un experiment social la o stație de autobuz din Oslo, pentru a atrage atenția asupra problemei în cauză.

#3. Lobanov autorul noului calendar pentru Centrul Tehnologic Informațional

Celebrul fotograf Ruslan Lobanov a avut recent una din cele mai neobișnuite colaborări din cariera sa. Centrul Tehnologiilor Financiare din Rusia, un grup de companii care lucrează în domeniul tehnologic de informare a sectorului de creditare din 1991, a cerut acestuia să realizeze un calendar pentru companie și iată rezultatele.

#4. Rezultate Champions League 19.02.14: Arsenal 0 – 2 Bayern München

Ca și în meciurile din 18 februarie, favoritele au reușit să câștige în deplasare meciurile din cadrul optimilor de finală a Ligii Campionilor UEFA, sezonul 2013-14.

#5. Adidașii purtați cu ținute elegante sunt cea mai în vogă tendință

Pantofii cu toc au fost imediat înlocuiți de pantofii sport, în urma show-ului Haute Couture prezentat la Paris pentru sezonul 2014-2015. Acum vom purta adidașii nu numai în sala de forță dar și la cele mai delicate evenimente.

#6. Un balcon s-a prăbușit pe strada Eugen Coca din Chișinău

În jurul orei 18.00, trei autospeciale ale salvatorilor au intervenit pe strada Eugen Coca numărul 18 din capitală.

#7. Flashmob: Chișinăul este alături de manifestanții din Kiev

La data de 19.02.2014, un grup de cetățeni a protestat pentru stoparea tuturor agresiunilor, din solidaritate cu poporul ucrainean și cu familiile celor decedați.

#8. Au confecționat mărțișoare pentru promovarea tradiției

„Port mărțișor 2014” este evenimentul care a dat start sărbătorilor de primăvară, promovând valorile naționale în cadrul unui master-class de confecționare a mărțișoarelor.

#9. Un tânăr regizor moldovean a fost rănit la Kiev

Cristian Jereghi, tânăr regizor originar din Republica Moldova, a fost rănit în centrul Kievului, în timp ce filma pentru un viitor film documentar despre evenimentele de pe Euromaidan.

#10. Pe 1 martie, la Chişinău va avea loc Moldova Spring Fashion Walk 2014

Diplomaţi, femei de afaceri, politicieni, sportivi celebri şi artişti, împreună cu reprezentanţi ai Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova (CIFM) vor fi modele pentru o seară şi vor prezenta pe podium piese vestimentare, încălţăminte şi accesorii ale brandurilor moldoveneşti în cadrul celei de-a cincea ediţii a show-ului de modă Moldova Spring Fashion Walk 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente