Mobilitate academică pentru studenții din Moldova și România tot mai aproape

realitatea
Foto: PC: poliexpert.md

Astăzi, la Chișinău, Ministrul Educației, Maia Sandu și omologul său român, Remus Pricopie, au semnat Programul de cooperare şi asistenţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale din România.

Evenimentul a avut loc în cadrul Forumului științific moldo-român, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de astăzi la Chișinău.

Programul prevede că 50 de tineri din Republica Moldova și 25 din România vor beneficia de burse de mobilitate academică de scurtă durată (1-2 semestre), pentru studenţi şi masteranzi, în universități de stat din cele două țări.

Condiţiile de realizare a mobilităţilor, inclusiv aspecte ce ţin de recunoaşterea perioadelor de studii, specialităţile şi instituţiile de învăţămînt, în cadrul cărora vor fi oferite bursele de mobilitate de scurtă durată, vor fi convenite de către Părţi, în acorduri instituţionale. Bursierilor participanţi în acest program le vor fi asigurate, pe principii de reciprocitate – studii cu finanţare de la buget, cazare gratuită în cămine studenţeşti şi burse în mărimea coşului minim de consum al statului, pe teritoriul căruia se realizează Programul de mobilitate.

Pentru realizarea prevederilor respective din Program, Ministerul Educaţiei va avea nevoie, anual, de circa 450 mii lei, pentru a acoperi bursele de mobilitate ale studenţilor români, care vor studia în Republica Moldova.

Acţiunile Programului sînt preconizate pentru 3 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente