La Ciocana, în 2014, se vor începe lucrările la Palatul sporturilor de iarnă

2-curling
Foto: Curling - din istoria sporturilor de iarnă PC: ziarullumina.ro

Anul curent vor începe lucrările de construcţie la viitorul Palat al sporturilor de iarnă, a declarat ieri într-o conferinţă de presă la Olimpiada de la Soci Iurie Topală, preşedintele Federaţiei de Hochei pe Gheaţă din R. Moldova.

”Atenţia noastră este concentrată în prezent, în primul rând, asupra unei cât mai largi, ample popularizări a hocheiul pe gheaţă în ţară. În acest scop am acceptat ca Platina Chişinău să evolueze în Liga Internaţională de Tineret pentru a acumula o experienţă mai bogată de joc. Într-al doilea, anul curent vom începe lucrările de construcţie la viitorul Palat al sporturilor”, a spus oficialul.

Anterior el a declarat că Primăria Chişinău a oferit terenul pentru viitorul complex. Este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, aflată în sectorul Ciocana, la ieşirea din Chişinău spre localitatea Vadul lui Vodă. ”Este elaborat, aprobat deja şi proiectul viitorului Palat. Nu am inventat bicicleta. L-am ”împrumutat” de la nişte prieteni dintr-o altă ţară şi doar l-am supus unor modificări. Viitoarea arenă va include două terenuri pentru hochei pe gheaţă. Unul cu o capacitate de 5.500 de locuri şi altul cu tribune pentru circa 1500 de spectatori. Ele vor fi construite astfel ca să fie uşor de transformat în săli pentru concerte, alte festivităţi, activităţi. De exemplu, aici vor putea fi desfăşurate şi meciuri de minifotbal, baschet, handbal, volei, tenis, tenis de masă”, a subliniat Iurie Topală.

Potrivit Moldpres, arena pe ansamblu urmează să fie, de asemenea, multifuncţională, polivalentă. Ea va oferi posibilitatea să fie practicate aici în condiţii moderne diferite discipline sportive: patinaj artistic, box, lupte libere şi greco-romane, marţiale, haltere, fitness, kickboxing, gimnastică sportivă şi ritmică. Aici va fi dat în folosinţă şi un bazin cu lungimea de 50 de metri şi 8 piste, conform tuturor parametrilor internaţionali de desfăşurare a Campionatelor Europene, Mondiale.

Iurie Topală se află la Olimpiadă la invitaţia Federaţiei de Hochei pe Gheaţă din Rusia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente