Top știri din 12 februarie

429418_398110363532537_456258957_n
Foto: PC: EU-Moldova Forum/Facebook

Liberalizarea regimului de vize cu UE, Burse de Merit pentru studenți, 7 medalii de aur într-o zi și stații frumoase de metrou în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 12 februarie 2014.

#1. A fost votat raportul privind liberalizarea regimului de vize cu UE

Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European, din 12 februarie curent, a votat Raportul cu privire la abolirea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

#2. 50 cei mai buni studenți ai anului 2013 au primit Burse de Merit

50 cei mai buni studenți de la 11 instituții de învățământ superior din Republica Moldova au obținut câte o bursă în valoare de 12 mii de lei, în cadrul concursului „Burse de Merit 2013”.

#3. Pentru prima dată în istoria JO a fost egalitate pentru medalia de aur la schi

Elvețianca Dominique Gisin și slovena Tina Maze au terminat astăzi, 12 februarie 2014, cu același timp, 1:47.57, proba feminină de coborâre cu schi (downhill).

#4. Topul celor mai frumoase stații de metrou din Europa

Călătoria cu metroul nu mai înseamnă doar traseul de la punctul A la punctul B dacă alegi una dintre aceste 10 stații, considerate printre cele mai impresionante din Europa.

#5. Lista persoanelor acceptate la stagiu la Biroul pentru Relații cu Diaspora

Începând cu 12 februarie 2014, în cadrul BRD își încep activitatea opt stagiari, care au fost selectați din cei 42 de tineri și tinere înscriși la Programul de stagii 2014 pentru studenții și absolvenții ciclului universitar. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a Biroului pentru Relații cu Diaspora.

#6. Studenții fotografi de la AMTAP și-au expus creațiile la „Scara-2013”

Studenții Catedrei Multimedia, din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, au organizat pentru a V-a oară expoziția de fotografie „Scara”. Vernisajul acesteia a avut loc la începutul lunii februarie.

#7. 15 simboluri ascunse în tabloul lui Paul Gauguin

Paul Gauguin a terminat tabloul ”De unde venim? Ce suntem? Încotro ne îndreptăm?,” a luat o cutie cu otravă, și s-a dus să moară în munți. Una din caracteristicile ascunse a picturii este că ea nu ”se citește” de la stânga la dreapta, dar invers, ca textele cabalistice, de care Gauguin se interesa foarte mult.

#8. Parlamentul organizează Ziua uşilor deschise

Parlamentul Republicii Moldova organizează în premieră Ziua ușilor deschise, sâmbătă, 15 februarie. Vizitatorii vor avea acces liber în clădirea renovată a Parlamentului între orele 10.00 – 17.00. Traseul de vizitare va cuprinde sala de ședințe a Parlamentului, sala de conferințe și spațiile renovate din blocul G.

#9. Care este unitatea de măsură a bărbăției?

Tinerii de la “Centrul Media”, în cadrul proiectului “Vocea tinerilor împotriva violenței domestice” au creat un filmuleț în care să exprime în ce unități de măsură este exprimată bărbăția.

#10. Implică-te în Clubul Tinerilor Diplomați

DA!Moldova anunță recrutarea pentru proiectul Clubul Tinerilor Diplomaţi. Acest Club este orientat spre tinerii interesaţi, ce manifestă un real activism civic. Termenul-limită de aplicare e 15 februarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente