Leagănele unesc oamenii și îi îndeamnă spre o nouă viziune de cooperare, iar împreună putem realiza mai multe. Pornind de la acest concept, în întreaga lume au început să apară astfel de instalații în locurile unde oamenii nu se cunosc și se jenează să comunice între ei.
În cele mai neașteptate locuri din orașele și țările lumii au început să apară leagăne. Totul a început în Londra, autorii au început să instaleze scrâncioburi în stații de autobuze, idee preluată din San Francisco, dar anume din capitala britanică flashmob-ul s-a extins în toată lumea.
Artistul Bruno Taylor a venit cu ideea de a monta leagăne în loc de scaune în câteva stații de autobuz londoneze, pentru a face mai frumoasă ziua navetiștilor, care pot uita cât așteaptă autobuzul de ziua lungă și grea de muncă sau de griji și se pot întoarce în copilărie.
Recent leagănele au ajuns și în Rusia, iar replica poliției nu a întârziat. Aceștia acuză faptul că legănându-se persoanele pot ajunge pe carosabil, astfel instalațiile prezintă un pericol.
Proiectul The Red Swing și-a început activitatea în 2007 în Austin, Texas, SUA, însă era bazat pe alte concepte, decât cel inițiat cu un an mai târziu în capitala Angliei:
O altă stație interesantă în Polonia:
În Montréal, Canada, autoritățile au ajuns mai departe, au amplasat mai multe leagăne pe o alee întreagă:
În Bolivia, niște activiști au ajuns în deșert, dar și nu numai:
În centrul orașul britanic Manchester au fost agățate niște hamace braziliene tradiționale, pentru ca oamenii să poată veni și să le probeze, dar și cu scopul de a-i unifica. Vezi aici reacția interesantă a trecătorilor: