În timp ce doar 1,8% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani locuiesc cu părintii în Danemarca, procentul depășește 50% în Slovacia, Bulgaria și Grecia, într-un top realizat în funcție de acest indicator de Amazing Maps.
Procentul este de aproximativ 4% în Norvegia, Suedia și Finlanda și ajunge la 11,5% în Franța, la 14,4% în Marea Britanie și la 17,3% în Germania.
Dincolo de tradițiile culturale privind conviețuirea mai multor generații în aceeași locuință specifice unor tari europene, ponderea ridicată a tinerilor de peste 25 de ani care nu au o locuință proprie este strâns legată de situația economică. În Spania, procentul acestora depășește 37%, în timp ce în Portugalia se apropie de 45%.
La fel ca Grecia, Spania și Portugalia au fost lovite puternic de criză, o consecință gravă fiind șomajul foarte mare în rândul tinerilor. Lipsa locurilor de munca pentru tineri reprezintă una dintre cele mai serioase probleme ale Europei, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (OCDE). Șomajul în rândul tinerilor sub 25 de ani din zona euro este de 25%, în timp ce în Spania și Grecia ajunge la aproximativ 60%.