Mihai Sochirca povestește despre experiența în cadrul programului Benjamin Franklin

1002338_10201760616485690_1181155566_n
Foto:PC: Arhiva personală

MIhai Sochirca a absolvit liceul în anul 2013, atunci a finalizat și activitatea în cadrul Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor din Chisinău. Cu toate că își face studiile universitare în alt domeniu, extracurricular studiază despre „Social media” și impactul ei în societate. Este o persoană care crede că dacă îți setezi potrivit scopurile, cu destulă ambiție le poți atinge numaidecât. Cel mai important Mihai este absolventul Programului Transatlantic de vară al Institutului pentru Tineri Benjamin Franklin.

#1. Cea mai mare lecție învățată în urma experienței Benjamin Franklin?

Mihai Sochirca: Cel mai important lucru pe care l-am învățat e faptul că nu există perfecțiune în întreaga lume și că fiecare națiune se confruntă cu propriile dificultăți, de multe ori-similare cu ale noastre și nu e deloc cazul să spunem că iată așa condiții nefavorabile avem noi-ci trebuie să identificăm problemele și să contribuim la soluționarea lor.

#2 Cel mai frumos lucru care s-a întâmplat cu tine în perioada de participare în program?

MS: În patru săptămâni s-au întâmplat foarte multe lucruri frumoase, iar făcând o retrospectivă îmi dau seama că totul a fost firesc din primele zile. E dificil de uitat deserturile de care aveam parte în fiecare zi, și totuși cea mai memorabilă zi a fost Ziua Independenței Statelor Unite, când am făcut un picnic, am jucat fotbal iar spre seară am privit tradiționalele focurile de articifii de pe un pod din apropiere. Pe același pod am mai revenit în ultima seară cu prietenii și am cântat la chitară și am vorbit despre planurile pe viitor.

PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală

#3 Cea mai mare provocare și cum ai trecut peste ea?

MS: A fost depus un efort imens pentru ca noi, participanții, să nu întâlnim careva dificultăți. Provocări mari nu am avut, însă a trebuit să ne adaptăm rapid la mediul trai din Washington D.C. care e diferit de cel de pe campusul univarsității Purdue, sau cel din sânul familiei gazdă.

#4 La ce te-a inspirat experiența acumulată în cadrul programului Benjamin Franklin?

MS: În patru săptămâni am acumulat foarte multe experiențe noi, am petrecut mult timp împreună cu ceilalți participanți, ne-am împrietenit și a fost foarte dificil să ne luăm rămas bun. Când am revenit acasă mi-am pus ca scop să-i conving pe cât mai mulți colegi să vină în Moldova, iar în toamna anului 2013, trei colege de-ale mele au venit la Chișinău pentru o conferință internațională organizată de un grup de absolvenți din 2010 ai aceluiași program. Le-a plăcut foarte mult experiența, și deja așteptăm oaspeți în 2014.

PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală

#5 Planurile tale de viitor?

MS: Împreună cu Vlad Caluș, Vlad Dobrovan și cu ajutorul lui Valentin Jora am lansat recent versiunea Alpha „Academy of Manliness” căreia îi dedic majoritatea timpului meu.
În curând urmează să lansăm cu niște prieteni o inițiativă ecologică și o companie informațională. Peste câteva luni vreau să mă lansez în antreprenoriatul social și să inspir cât mai mulți prieteni s-o facă și ei. Când eram în State am preluat motto-ul ăsta- „Be the citizen you want your country to have” Ceea ce înseamnă- fii cetățeanul pe care dorești ca țara ta să-l aibă.

Mai multe despre Programul Transatlantic de vară al Institutului pentru Tineri Benjamin Franklin poți citi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente