VREMEA: Localități fără lumină, puncte de trecere a frontierei închise, curse auto suspendate

428946fe87ff11e38f7e12414a7d7418_8
Foto: PC: Instagram/Constanța Lungu

Situaţia în țară și în orașul Chișinău, ca urmare a ninsorilor abundente căzute în ultima săptămână.

Situația în țară

În urma condițiilor meteorologice dificile au rămas deconectate de la energia electrică șapte localități din două raioane: Căușeni și Ștefan Vodă. Echipele specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor. Echipele de salvatori au intervenit în ultimele 24 de ore la mai multe acțiuni de deblocare a mijloacelor de transport. S-a întâmplat în raioanele Orhei, Rezina, Anenii Noi, Căușeni, Cimișlia și Ocnița. Dintre cele zece mijloace de transport deblocate, două erau microbuze și două autocamioane, în care erau 40 persoane. Mai mult, în această dimineață, două minore de 9 și 11 ani din localitatea Moscovei, Cahul au fost internate în spital cu hipotermie.

 

Situația la frontieră

Activitatea punctelor de trecere „Cosăuţi – Iampoli” şi „Soroca – Ţekinovka”, temporar, a fost sistată în legătură cu formarea podurilor de gheață pe râul Nistru. Punctele de trecere ale frontierei preconizate pentru traversarea hotarului moldo-ucrainean cu mijloace de transport fluvial și-au sistat activitatea până la îmbunătățirea condițiilor meteo care ar duce la deblocarea traficului fluvial.

 

Mersul curselor auto internaționale

30 de curse auto din Chişinău spre localităţile din România au fost anulate astăzi, 28 ianuarie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 18 curse au fost anulate de la Gara de Sud şi 12 de la Gara Centru. Cursele anulate sunt de pe rutele: Chişinău-Bucureşti, Chişinău-Constanţa, Chişinău-Cluj şi Chişinău-Iaşi.

.

Situația în Chișinău

Primăria Chişinău informează că la această oră circulaţia rutieră pe toate străzile municipiului se desfăşoară în condiţii de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la rută în această dimineaţă au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze.

Având în vedere cantitatea de zăpadă căzută în ultimele ore, pe tot parcursul nopţii drumarii au intervenit, în mod prioritar, pe arterele principale, pe unde circulă transportul public şi pe căile de acces către suburbii. În total, Regia „Exdrupo” a intervenit cu 55 de autospeciale şi au fost presuraţi peste 800 metri cubi de material antiderapant. Pe parcursul zilei se va activa în regim de patrulare. În acest sens, în fiecare sector al capitalei au fost distribuite câte 2 echipe de intervenţie ale Regiei „Exdrupo”, iar în suburbii câte o autospecială, pentru a se acţiona la curăţarea şi lărgirea arterelor de circulaţie.

Străzile în pantă, în special merge vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sunt declarate închise.

În acest moment, la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost sunt cazate 101 persoane, iar instituţia activează la capacitate maximă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente