Victor Pînzaru – biatlonistul ce va prezenta Republica Moldova la Soci

Victor Pînzaru
Foto: Victor Pînzaru reprezentând Republica Moldova la o competiție sportivă internațională. PC: biathlon.com.ua

Victor Pînzaru este unul din cei 4 sportivi care face parte din lotul Republicii Moldova pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2014. Anume cu el încheiem campania de prezentare a sportivilor ce ne vor reprezenta țara la Soci.

Victor Pînzaru s-a născut la 11 februarie 1992, în orașul Drochia, Republica Moldova. Este un biatlonist moldovean, care a concurat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2010 de la Vancouver.

A început să practice biatlonul începând din anul 2006 la Clubul Sportiv Central al Armatei Naționale (CSCA), unde a fost pregătit de antrenorul Petru Bria. El a câștigat prima întrecere internațională la competiția de cupă europeană de juniori de la Forni Avoltri (2007). Între anii 2007-2009 a participat la trei campionate mondiale de juniori. La Campionatul Mondial de la Biatlon de la Martell (2007), el s-a clasat pe poziții în jurul locului 80, la Campionatul de la Ruhpolding (2008) în jurul locului 90. Apoi, la Campionatul de la Canmore (2009) a obținut rezultate mai bune, terminând pe locul 38 la individual, pe 46 la sprint și pe 36 la pursuit.

 

Victor Pînzaru la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver. PC: sportmanmd.wordpress.com
Victor Pînzaru la Jocurile Olimpice de iarnă din 2010 de la Vancouver. PC: sportmanmd.wordpress.com

La Obertilliach, Victor a debutat în sezonul 2008/2009 de cupă mondială, terminând pe locul 129 în proba de sprint. El și-a îmbunătățit ulterior performanțele la Osrblie, unde a câștigat primele sale puncte. Punctul culminant al sezonului a fost la la Campionatul Mondial de Biatlon de la Pyeongchang, unde s-a clasat pe locul 101 la sprint și pe locul 87 la individual. În plus, a concurat și la Campionatul Mondial de schi fond de la Liberec (2009) și a terminat pe locul 84 în proba de sprint. Apoi, Pînzaru a participat la Campionatul Mondial de biatlon de vară de la Haute Maurienne (2009). Împreună cu Natalia Levcencova, Alexandra Camenșcic și Sergiu Balan, el a terminat pe locul 6 în proba de ștafetă mixtă.

Înainte de olimpiadă, a început să se antreneze la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, împreună cu Petrică Hogiu, Alexandra Camenșcic și Sergiu Balan, sub îndrumarea antrenorului român Vasile Bejenariu.

 

Delegația Moldovei la Ceremonia de deschidere ale JO de la Vancouver. Victor a fost portdrapelul nostru. PC: Comitetul Olimpic al Republicii Moldova/Facebook
Delegația Moldovei defilând la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver. Victor Pînzaru a fost portdrapelul delegației noastre. PC: Comitetul Olimpic al Republicii Moldova/Facebook

Victor Pînzaru a făcut parte din delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver, el purtând drapelul țării la ceremonia de deschidere. A concurat la probele de 10 km sprint (unde a terminat pe locul 70) și de 20 km individual (locul 85).

Sursa: Wikipedia

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente