(vox) Cine merită cu adevărat să fie numită femeie de succes în Moldova?

marina
Foto: Managerul de proiect al LeaderShe - Marina Pascari PC: obvilion

LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy împreună cu echipa #diez caută răspunsul la următoarea întrebare: „Cine este de fapt femeia de succes din Republica Moldova?”

Dacă până în secolul al XIX-lea femeile se rezumau doar la munca casnică, neavând îndrăzneala de a se deschide lumii, acest veac a trezit conştiinţa unor “cugete ale vremii” şi a motivat soţiile şi mamele să devină şi doamne. După lungi perioade de revolte feministe, astăzi, se înregistrează tendinţa tot mai vădită a femeilor de a se implica cât mai activ în viaţa socială şi nu doar, aspirând inclusiv la funcţii manageriale din stat.

În pofida acestui fapt, de multe ori ne confruntăm cu problema că nu ştim cum ar putea o femeie să concilieze viaţa-i profesională cu cea personală, dacă mai este discriminată după criteriul gender sau situaţia e alta acum.

Există oare în Republica Moldova doamne care pot fi considerate lideri de opinie, modele demne de urmat? Cu siguranţă că există, doar că e nevoie să facem un schimb de păreri. Tocmai de aceea, chestionarul dat a fost creat în scopul de a descoperi starea lucrurilor în Moldova şi, de ce nu, de a cunoaşte cine merită cu adevărat a fi numită femeie de succes.

 

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente