Top știri din 20 ianuarie

pub3
Foto: Publicitate ce promovează viitorul copiilor

Clepsidră enormă, sportive frumoase, localuri ‘no smoking’, țări de vizitat și publicitate socială în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 20 ianuarie 2014.

#1. O clepsidră cât patru etaje pe strada pietonală din Chișinău

Un grup de tineri din Chișinău au venit cu inițiativa de a construi una din cele mai mari clepsidre din lume, pentru a aduce Moldova pe harta turistică a Europei, cât și a aduce aminte celor care vin la clepsidră că visele trebuie împlinite.

#2. Reacția INP: Camerele video înregistrează orice număr de înmatriculare și orice literă

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu clarificări în legătură cu informațiile apărute în mass-media potrivit cărora proprietarii plăcutelor de înmatriculare cu litere Q si W nu vor fi amendați pentru că softul Centrului unic nu le-ar recunoaște.

#3. Frumoasele olimpice ale Rusiei

La Jocurile Olimpice de la Soci vor evolua un număr foarte mare de reprezentante ale sexului frumos. Lotul olimpic de iarnă al Rusiei se poate lăuda cu unele din cele mai frumoase sportive, care pe lângă frumusețe au și un palmares sportiv de invidiat.

#4. 8 localuri din Chișinău care susțin campania împotriva fumatului

Victoria Tataru de la e-sănătate a realizat mai multe blitz-interviuri cu mai mulți proprietari și administratori de localuri din Chișinău care au ales ca în localurile lor să nu se fumeze.

#5. Poleiul a făcut 89 de victime doar la Chișinău

Aproape 90 de persoane au ajuns, în prima jumătate a zilei de astăzi, la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, cu diverse traumatisme, după ce au căzut din cauza poleiului de pe trotuare.

#6. Lista cu lucrări ce le pot face persoanele condamnate la muncă în folosul societății

În majoritatea proiectelor de lege la categoria pedeapsă se menționează trei feluri: poate fi amendă, poate fi pedeapsă cu limitare de libertate dar poate fi și muncă în folosul societății.

#7. Mama și-a impus fiica să vândă iPod-ul pentru huliganism

Cara Schneider, cetățeană a Carolinei de Nord, a depistat că fiica sa este un huligan cibernetic. Pentru a o face să înceteze un astfel de comportament, Cara a postat o poză cu fiica sa, unde ea ține o pancartă cu un mesaj.

#8. Top 10 țări de vizitat în 2014

Călătoriile în primul rând înseamnă experiență și regăsirea ta în alte culturi. Fiecare țară are ceva deosebit și merită a fi descoperită cu ochii tăi, iar cei de la Roughguides au selectat 10 țări de neocolit anul acesta.

#9. Ce fel de publicitate socială putem vedea pe străzile Chișinăului (partea I)

Pe rețelele de socializare se critică faptul că nu se investește în creativul panourilor publicitare cu tentă socială. Catalogate de cele mai multe ori ca inutile de către utilizatori.

#10. A fost publicat proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral

A fost publicat documentul privind proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral, elaborat de Partidul Democrat, și trimis spre avizare în Veneția. Proiectul are în sine mai multe surprize atât pentru alegători cât ți pentru candidați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente