Top știri din weekend: 18-19 ianuarie

IMG_1025-620×413
Foto: Ia Mania și costume populare

Dacă încă nu sunteți gata să intrați în săptămâna de lucru, amintiți-vă de weekend cu ajutorul celor mai importante și populare știri de pe #diez din 18-19 ianuarie 2014.

#1. Liceul unde costumul popular românesc a devenit uniformă școlară

Elevii unei clase de liceu au avut iniţiativa de a purta costume populare la şcoală. Profesorii, încântaţi, au căutat costume populare prin podurile părinţilor şi bunicilor şi le poartă şi ei.

#2. Sfaturile unei tinere care a aflat că mai are de trăit câteva luni

„Nu-ți pierde vremea supărându-te pe oameni. Iartă-i. Viața e mult prea scurtă”, sunt cuvintele postate de Amanda (@TrappedAtMyDesk) pe Twitter.

#3. Modificări de itinerar al microbuzelor din Chișinău

SA „Apă-Canal Chişinău” anunţă că a fost dat startul lucrărilor de reconstrucţie a reţelelor de apeduct şi canalizare din bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

#4. Pregătiți-vă de cea mai deprimantă zi a anului: Luni – 20 ianuarie

Cea de-a treia zi de luni a anului, care, în 2014, cade pe 20 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă zi, la această concluzie ajungând un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.

#5. Arenele Jocurilor Olimpice devenite ruine în timp

Construirea unei căi ferate special pentru Jocurile Olimpice de Iarnă care vot avea loc în acest ani la Soci, Rusia, a stârnit controverse legate de impactul negativ major asupra mediului.

#6. 11 filme pentru o zi ploioasă de ianuarie

Zilele cu ploaie de cele mai multe ori te fac să stai în casă, iar dacă stai în casă vrei să privești un film, vedeți lista noastră de propuneri pentru așa fel de zile.

#7. Cinci lucruri pe care le faci doar din motivul că iubești

Dragostea înseamnă și să faci lucruri care nu-ți plac pentru persoana iubită și să nu ai sentimente negative în legătură cu asta. Scârboase, grețoase și iritante – le facem doar dacă iubim.

#8. Alătură-te rețelei tinerilor pe lângă Parlamentul Cultural European

O rețea europeană a tinerilor profesioniști pentru dezvoltarea și promovarea importanței Culturii și Artei. Misiunea acestei rețele e sporirea și promovarea importanței Culturii și Artei în întreaga Europă, prin crearea unor rețele profesionale și proiecte de colaborare. Termen limită de aplicare 31 ianuarie.

#9. Gheorghe Urschi a devenit Cetăţean de Onoare al oraşului Chişinău

Umoristul Gheorghe Urschi împlineşte astăzi vârsta de 66 de ani. Mai mulți oficiali ai Moldovei, dar și prieteni apropiați au fost acasă la el să îl felicite.

#10. Miss Bunicuța 2014: Lenuța Burghila va reprezenta Moldova

Lenuța Burghila mai participă la un concurs, de această dată destinat bunicuțelor din întreaga lume. Pentru acest fapt, artista a lucrat mult și la imaginea sa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente