Trei tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 22 de ani, originari din satul Zgîrdești, raionul Telenești sunt reținuți de poliție pentru comiterea unui omor deosebit de grav. Tinerii nu sunt la prima abatere de la lege, unul din ei fiind anterior condamnat pentru răpire de automobile, furt și păstrare de muniții, iar ceilalți doi pentru acte de huliganism.

Conform informațiilor poliției infracțiunea a avut loc în noaptea de 11 spre 12 ianuarie curent. În noaptea de 13 ianuarie, în jurul orei 01.00, mai mulți locuitori din satul Ghiliceni s-au adresat forțelor de ordine, declarând că un automobil de model ”Volkswagen Touareg”, fără numere de înmatriculare, se deplasează cu viteză excesivă prin localitate, punând în pericol viața localnicilor.

Forțele de ordine s-au autosesizat imediat și au reținut tânărul care conducea automobilul, acesta fiind fi în stare de ebrietate. În urma verificării actelor de identitate s-a stabilit că nu este proprietarul mașinii.

 

PC: Inspectoratul General al Poliției

PC: Inspectoratul General al Poliției

Fiind audiat, tânărul a declarat că automobilul aparține unui bărbat de 48 de ani din Chișinău. De asemenea, suspectul a spus că în seara zilei de 11 ianuarie, împreună cu proprietarul automobilului și cu încă doi consăteni au servit în stradă alcool. După câteva pahare, au urcat toți patru în mașină. Deplasându-se prin sat, între dânșii s-a iscat o ceartă, în urma căreia, suspecții au bătut proprietarul mașinii până la moarte. Victimei i-au fost sustrase bunurile materiale, iar corpul neînsuflețit al acestuia a fost aruncat într-un iaz în aproprierea satului Ezerenii Noi, raionul Sângerei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea unui omor intenționat. Tinerii riscă privațiune de libertate de până la 20 de ani sau închisoare pe viață.