Snowden mai are de spus multe despre SUA – Israel

000_dv1566408.si
Foto: Jurnalistul Greenwald și Snowden PC: rt.com

Fostul angajat NSA, Edward Snowden, spune că mai are de făcut publice mai multe date clasificate referitoare la Israel, a anunțat jurnalistul care a dezvăluit primele date oferite de Snowden.

Una din dezvăluirile făcute de Snowden în 2013 este și faptul că  NSA și agenția britanica GCHQ au vizat, în anul 2009, o adresă de e-mail aparținându-i premierului israelian de atunci, Ehud Olmert, scrie rt.com.

Mai mult, serviciile de securitate din SUA și Regatul Unit al Marei Britanii au monitorizat cutiile poștale electronice ale oficialilor din Apărarea israeliană.

Deși Israelul a minimalizat aceste dezvăluiri, premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că a ordonat examinarea problemei și că „acestea sunt lucruri care nu trebuie făcute” între aliați.

Potrivit sursei citate, Glenn Greenwald, jurnalistul de la Guardian care s-a întâlnit cu Snowden și a scris mai multe din articolele pe marginea materialelor furnizate de fostul contractor NSA, a fost chestionat într-o emisiune de televiziune, dacă acesta mai are multe secrete de dezvăluit în legătura cu Israelul.

„Da. Nu vreau să dezvălui niciun articol ce nu este încă publicat, însă cu siguranță asa este și mai sunt multe povești importante de relatat”, a precizat Greenwald.

Jurnalistul a menționat ca a avut acces la aceste documente de numai șapte luni, însa ele conțin informații extrem de valoroase despre Orientul Mijlociu, SUA și Israel.

„Le vom publica în același ritm ca și pana acum”, a mai spus jurnalistul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente