Grapple – mere cu gust de struguri

grapple
Foto: Merele cu gust de struguri - Grapple PC: mashable

Mere-strugurii așa cum le-au numit inventatorii, Grapple, sunt mere unice deoarece au gustul strugurilor Concord.

Dacă vă place textura de mere, dar urâți gustul lor, atunci la sigur vă veți îndrăgosti de aceste mere. Fructele unice arată ca merele, sunt frumoase, proaspete, doar că ele au un gust cu totul diferit. Merele-struguri au fost create de compania „Todd Snyder de C&O Nursery” din Washington. Potrivit site-ului acestora, ”baza pentru aceste mere servește clasa de struguri Washington Extra Fancy, Gala sau Mere Fuji, în funcție de sezon. Aceste mere sunt de cea mai înaltă clasă și au reușit să transmită cel mai bine gustul de struguri.

Merele sunt tratate special și în ele sunt injectate un amestec de struguri. În acest proces nu se utilizează nici un fel de calorii sau zahăr. Important este că merele sunt nemodificate genetic. ”Ele sunt la fel de utile ca și în cazul în care le-ai lua de copac”, transmite site-ul web a produsului.

Substanța care conține aroma de struguri sintetizată, este utilizată și în alte sute de alimente. Iar acest lucru înseamnă că gustul „natural și artificial” al fructului vine de la deantranilat de metil chimic, care este folosit în sucurile de struguri și dulciuri. Aroma pătrunde în miezul de măr, iar acesta își schimbă complet gustul și aroma.

Grapple a intrat pe piață la sfârșitul anului 2011, iar în prezent aceste fructe pot fi achiziționate în toate supermarket-urile mari din SUA. Ele nu sunt vândute împreună cu celelalte mere,ci  sunt special ambalate. Totodată, Departamentul de Agricultură de la Washington atribuie aceste mere la categoria de produse „alimentele procesate.” Anume din acest motiv,grapple sunt vândute  întotdeauna în pachete și nici nu sunt atât de ieftine cum s-ar părea. Un pachet de 12 astfel de mere comandate on-line costa 29.66 dolari, iar un pachet de patru mere în magazine alimentare ajunge la 5 dolari.

Ideea ar putea să le dea merelor orice alt gust de orice fruct. Cu toate acestea, sunt și dintre aceea care iubesc merele naturale, fără alte adausuri și gusturi.

Articol de Igor Gutu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente