Patriarhul Kirill: „Statul” pe rețelele de socializare o rătăcire în „împărăția oglinzilor strâmbe”

9AE342B8-7B9A-4159-BCF5-0D225ADB6091_mw1024_n_s
Foto: PC: gdb.rferl.org

Oamenii pasionați prea mult de rețelele de socializare rătăcesc într-o ‘împărăție a oglinzilor strâmbe’, a declarat Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill.

Aceasta este o înrobire a conștiinței și voinței. Oamenii stau cu zilele în fața ecranelor, a monitoarelor sau tabletelor și se afundă în această realitate. Se dezvoltă romane virtuale, tragedii virtuale, conflicte virtuale. Ne confundăm într-o împărăție a oglinzilor strâmbe”, a caracterizat în mod plastic situația Patriarhul Kirill, într-un interviu difuzat marți pe postul de televiziune „Rossia”, relevă Agerpres.

Capul Bisericii Rusiei consideră că, în această situație, poate fi vorba de o „criză spirituală a oamenilor”. „În aceste oglinzi strâmbe se oglindește realitatea, ne oglindim noi înșine. De aceea, într-un anumit sens, Internetul este o imagine a lumii spirituale a civilizației umane, iar acest lucru constituie subiect de gândire, posibil în primul rând pentru Biserică, responsabilă de starea spirituală a oamenilor”, a recunoscut Patriarhul Kirill.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente