Rafael Nadal începe 2014 cu titlul din Qatar

nadal 2014
Foto: Rafael Nadal și trofeul din Quatar. PC: bp.blogspot.com

Rafael Nadal a început anul perfect, cu o victorie în trei seturi, 6-1 6-7 6-2, asupra francezului Gael Monfils, la Qatar Open, desfășurat în Doha. Astfel spaniolul se încălzește pentru Australian Open.

Pentru numărul 1 mondial, acesta a fost al 61-lea titlu din carieră. Triumful l-a ajutat pe Nadal să ocupe locul 8 în lista all-time de câștigători de titlu ATP Tour, astfel întrecând-ul pe americanul Andre Agassi. Totodată, Rafa și-a majorat scorul în partea de sus a clasamentul mondial față de Novak Djokovic, care au optat pentru a nu juca în această săptămână.

„Fiecare victorie este importantă și titlul de astăzi înseamnă mult pentru mine. Este pentru prima dată în cariera mea când eu sunt în măsură să încep sezonul cu o victorie. Asta e întotdeauna important”, a spus Nadal, după adăugarea Qatarului la lista sa lungă de locuri de succes.

Nadal este acum cu un titlu în spatele argentinianului Guillermo Vilas și se apropie de al 64-lea. Suedezul Bjorn Borg și americanul Pete Sampras, care în comun sunt pe locul 5 în lista all-time.

Cele mai frumoase momente ale partidei le aveți în materialul video:

 

Sursa: Eurosport

Taguri: #tenis
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente