Metodele tradiționale de lecuite, cele ca usturoiul, ceapa și lămâia sunt folosite din plin de concetățenii noștri. Vinul fiert sau „izvarul”, cum se mai obișnuiește a i se spune, rămâne o băutură apreciată îndeosebi de cei care nu cred în medicamente.
Moștenit din bătrâni, este considerat un leac vechi pentru răceală, frisoane sau gripă. Într-adevăr, vinul fiert are o serie de efecte imediate: ridică temperatura corpului, ne face să transpirăm, să respirăm mai uşor şi astfel boala pare mai uşor de suportat. În opinia populară, este un remediu simplu, plăcut şi confirmat ca eficient de câteva secole.
Care este rețeta sa, #diez îți relatează în continuare:
Vin fiert cu portocale
#Ingrediente
1 litru de vin
150 grame de zahar
2 portocale.
Preparare
Vinul se pune la fiert împreună cu zahărul într-un ibric. Când a început să fiarbă, se ia de pe foc și se lasă 2 minute sa se liniștească. Se pune apoi într-o cană în care am adăugat deja felii de portocale tăiate rondele subțiri.
Servire
Se servește cald.