Pentalog aduce „Computer Science Education” în Moldova

IMG_5103

”Computer Science Education Week” (CSEdWeek) este un program anual dedicat copiilor și studenților, pentru a le trezi interesul față de știința calculatoarelor, cunoscut sub numele de ”Hour of Code.”

Pe 12 decembrie, TEKEDU a lansat programul ”Hour of Code” la Școala internat Nr.2 și 3 din Chișinău, condus de expertul Lidia Rojco de la Pentalog, o companie de calculatoare și servicii de tehnologie și dezvoltarea sistemelor de software. Cele trei activități realizate au avut rolul de a oferi tinerilor posibilitatea de a înțelege elementele de bază a calculatoarelor și sistemelor de codificare.

IMG_5081

Prima activitate Lidia le-a arătat, celor adunați, cum să creeze un emoticon sau o reprezentare a unei expresii faciale, cum ar fi un zâmbet sau o încruntare, format din diverse combinații de caractere de pe tastatură și utilizate în comunicațiile electronice pentru a transmite sentimentele scriitorului. Folosind Skype, Rojco a demonstrat cum se scrie codul pentru o față zâmbitoare, o inimă și soarele, apoi a chemat copiii să descopere totul individual, în practică.

IMG_5089

După această sesiune copiii din sală au fost împărțiți în grupuri mici de cinci sau șase, iar fiecare a primit câte o cutie de Lego. În fiecare cutie a fost un tip specific de automobile și o listă cu instrucțiuni. Provocare pentru participanți a fost ca aceștia să asambleze automobilele cât mai rapid și fără defecte. Copiii s-au pus pe treabă plini de entuziasm. Activitatea a reflectat principiile de bază de management IT. Toate echipele s-au descurcat de minune să lucreze împreună și s-au bucurat de rezultatul muncii lor.

IMG_5101

„The Hour of Code” a fost un succes pentru TEKEDU și Pentalog. Tineri a rămas după seminar o oră și jumătate pentru a continua să se joace, să învețe de la experți și să-și pună abilitățile la încercare. Abayomi Ogundipe, purtătorul de cuvânt TEKEDU a declarat pentru #diez că obiectivele TEKEDU sunt în continuare să ofere copiilor instituționalizați, competențe IT de care au nevoie pentru a deveni oameni mai buni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente