Top știri din 23 decembrie

IMG_4084

Magiștri, balade, probleme, felicitări, modă și brazi în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 23 decembrie 2013.

#1. Cunoșteți-i pe toți 27 magiștri ai Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

Sâmbătă, 21 decembrie, a avut loc cea de a XXXII Ședință Elitară a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. În precedentele două ședințe nu au fost aleși niciun magistru, iar la ultima au fost aleși doi: Eugen Bîbîlici și Andrei Curăraru.

#2. Cele mai renumite balade rock, interpretate în premieră în stil simfonic

După ce anterior ne-au interpretat compoziții de Mozart sau Beethoven, tinerii din Chişinău Youth Orchestra au venit în seara zilei de duminică, 22 decembrie, cu un repertoriu neașteptat.

#3. ”Probleme” cotidiene văzute sarcastic prin caricaturi

Angel Boligan poate fi numit cel mai bun caricaturist ai vremurilor noastre. Artistul, de origine din Cuba, a câştigat 139 de premii internaţionale de-a lungul carierei sale, dedicându-şi întreaga viaţă caricaturilor.

#4. Brazii de Crăciun din Chișinău în perioada 2007 – 2013

Când se inaugurează bradul de Crăciun din Chișinău, apar de cele mai multe ori replici precum bradul de anul trecut era mai frumos. Astfel echipa #diez a încercat să găsească cât mai mulți brazi de Crăciun care au fost instalați la Chișinău.

#5. Iluminatul decorativ din Chișinău în 20 de poze de pe Instagram

După ce v-am arătat cum arată Chișinăul toamna, dar și acoperit de prima zăpadă, ne-am gândit să vă arătam cum arată luminițele de sărbători din capitală în pozele urcate pe Instagram.

#6. 10 cele mai influente partide din Moldova

Politicon a publicat lista a 10 celor mai influente partide în anul 2013.

#7. Ce fel de urări de bine se trimit de Crăciun sau Anul Nou

De sărbători persoanele sunt mereu mai deschise să spună cuvinte frumoase însă din păcate nu mereu și personalizate. Acest lucru la observat și Mircea Drăgan care a creat o felicitare șablon pentru sărbătorile de iarnă.

#8. Efectul bumerang sau premiera filmului ЁЛКИ 3

La fiecare Crăciun apare câte un film care să ne facă mai buni, începând cu Love Actually, Miracolul de pe strada 34 sau ЁЛКИ 3.

#9. Lecții de modă dedicate jurnaliștilor

Ylianna Danko, în parteneriat cu portalul web EVERYDAY JOURNALISM au organizat seminarul “Fashion Journalism” pe 21 decembrie, care au avut scopul instruirea tinerilor jurnaliști.

#10. Iurie Leancă cel mai influent politic al anului 2013

Politicon a publicat lista celor 50 cei mai influenți politicieni din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente