Top știri din weekend: 21-22 decembrie

IMG_3818

Daruri și târguri de Crăciun, camere de luat vederi, proiect vintage, vin și economie. Cam asta prezintă cele mai importante și populare știri de pe #diez din 21-22 decembrie 2013.

#1. Rezultatele camerelor de luat vederi instalate în capitală

Camerele de supraveghere, care au fost instalate în intersecțiile din capitală aduc rezultate. Șoferii s-au făcut mai disciplinați, iar încălcările s-au redus cu 90 la sută.

#2. Ce daruri pot face lectorii studenților în ajun de Crăciun?

De Crăciun nu doar elevii pot face daruri profesorilor săi, dar și profesorii studenților și elevilor. Ideea vine de la Elena Draguțan, lector universitar la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM.

#3. Vintage, proiectul care vrea să readucă arta în casele oamenilor

Vintage este o galerie online unde tinerii artiști talentați din Republica Moldova pot să își vândă și să dea în arendă arta lor companiilor și oficiilor.

#4. National Geographic: cele mai frumoase fotografii din 2013

National Geographic a premiat cele mai frumoase și reușite fotografii ale anului 2013. Care sunt ele, vedeți în continuare.

#5. Carla’s Dreams și Loredana au lansat videoclipul piesei „Lumea ta”

Carla’s Dreams și Loredana au lansat astăzi, 21 decembrie, videoclipul piesei „Lumea ta”, filmat acum câteva săptămâni în România.

#6. Târg de Crăciun la Küpper’s pentru fanele hainelor autohtone

Magazinul Küpper’s a lansat o invitație la răsfăț și cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă în aceasta sâmbătă, 21 decembrie, tuturor doritorilor la un târg de haine.

#7. Patru inexactități religioase pe care le consideram adevărate

Religia prezintă fapte adevărate indubitabil pentru unii și inexistente în opinia altora. Un studiu demonstrează care sunt cele patru inexactități pe care totuși le credem adevărate.

#8. Mileștii Mici refuză să exporte vin în Rusia după embargo-ul rusesc

După ce a avut pierderi enorme la instituirea embargoului rusesc pentru vinurile moldoveneşti în anul 2006, întreprinderea de stat Combinatul de vinuri de calitate „Mileştii Mici” şi-a diversificat piaţa de desfacere.

#9. The Economist îi invită pe cetățenii români să vină să lucreze în Marea Britanie

Românii sunt așteptați în Marea Britanie să lucreze și invitați de publicația economică, The Economist.

#10. Procesul de îmbătrânire poate fi înlocuit cu cel de întinerire

Oamenii de ştiinţă americani şi australieni au creat o substanţă cu ajutorul căreia au reuşit să inverseze procesul îmbătrânirii la şoareci. Cercetătorii vor să demareze procedurile pentru aprobarea testării pe voluntari umani a „elixirului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente