Mihaela Motruc este o tânără talentată care studiind mai multe arte, le combină artistic pe pânză. Culorile și fotografia au devenit parte din făptura ei. Pe 19 decembrie a realizat o expoziție personală de pictură, grafică şi fotografie cu genericul “FUZIUNEA IMPRESIILOR” la Biblioteca Municipală B.P. Haşdeu care va dura până pe 15 ianuarie.
Mihaela Motruc a făcut Școala de Arte Plastice pentru copii ”Al. Șciusev” iar în prezent
Colegiul de arte plastice “Al. Plămădeală”. Desenează de când a început să țină creionul în mâini, afirmă părinții ei. Pasiunea Mihaelei o face să trăiască viața în culori, are aspirații mari și planuri grandioase.
Pe 19 decembrie a realizat o expoziție personală de pictură, grafică şi fotografie cu genericul “FUZIUNEA IMPRESIILOR” la Biblioteca Municipală B.P. Haşdeu. Expoziția va continua până pe 15 ianuarie.
”Expoziția este intitulată ”Fuziunea Impresiilor” deoarece include o serie de fotografii pictură și desen.
Arta fotografică am început s-o practic recent, de un an și jumătate și îmi este foarte aproape de suflet. O practic deoarece este imposibil se schițezi unele momente sau fragmente de natură. Capturez imaginile ascunse în inconștient. De obicei mă ghidez după fraza lui Umberto Eco. Trebuie să căutăm frumosul în urât și urâtul în frumos. Abstractul în fotografii este datorită jocului dintre lumină și umbră pe care încerc sa-l redau.
Mă inspiră momente, obiecte din natură care sunt ignorate sau chiar respingătoare. Ele mă motivează să le dau o nouă formă și o nouă viață” relatează pictorița.
”Eu, parcă aș fi concomitent în 3 anotimpuri. Prezenta iarnă – evidentă, toamna, pentru că acum strângem roadele muncii Mihaelei, pe care le-am așteptat 4 ani și primăvară pentru că tânăra noastră talentată este la început de drum și este prima expoziție de aceasta anvergură.” Anatol Mocanu – pictor, profesor.
”Mihaela, pentru că o cunosc de câțiva ani, mizează nu numai pe talent dar şi pe instruire. Are o viziune mult mai largă decât zona picturii. Faptul că este abonată și la alte arte cum ar fi literatura, vorbește în favoarea tinerei talentate. Se observă o evidentă creștere în picturile ei și anume etapele de dezvoltare. Avea o perioadă cu peisaje foarte dulci și foarte plăcute ochiului, dar acum se observă niște tablouri care tind spre o artă abstractă, mult mai conceptuală. Cel mai mult ce îmi place la Mihaela este cum surprinde ea lumea frumosului şi o reprezintă în lucrările sale, chiar dacă galeriile moderne sunt axate pe mizerabilism și kich, Mihaela mizează pe factorul uman, factorul luminos. Eu îi doresc un drum împlinit.” Emilian Galaicu Păun, scriitor.
”Avea 4 ani când i-am cumpărat prima carte despre pictură. Creionul în mână i l-am pus tot eu.
Deși am depus un lucru enorm, acum ne mândrim și putem zice ferm că strângem roadele muncii noastre” afirmă tatăl Mihaelei.
Portretul Ecaterina (stânga).
Ecaterina este o fată pe care am observat-o în stradă, dar care m-a fascinat prin trăsăturile ei exotice. Este liberă, nu e complexată, de parcă mi-a permis sa pătrund în universul ei și s-o desenez.
”Portretele sunt o balanță dintre interior și exterior. Sunt convinsă că studiind în profunzime imaginea unei persoane îi poți descoperi lumea interioară.
De asemenea mă fascinează nasurile. Deși în expoziția de astăzi nu am portrete cu nasuri grandioase, persoanele alese de mine sunt foarte neobișnuite, chiar stranii.”