Acum un an, această localitate era sat. Locuitorii au cerut Parlamentului să le schimbe statutul şi de atunci a devenit oraş. Consilierii au creat împreună cu primarul condiţii de trai foarte bune pentru o localitate ce se află aproape de hotarul ţării.
Oraşul Tvardiţa are 6200 de locuitori, un centru de distracţii și filiale a două bănci mari. Orăşelul este curat, iar secretul, susţin angajaţii de la serviciul „Tvardisan”, este că orăşenii achită pentru colectarea deşeurilor în fiecare lună. Populația este formată majoritar din bulgari.
În Tvardiţa, străzile nu erau, însă, întotdeauna curate. Oamenii nu achitau banii pentru evacuarea deşeurilor, o practică valabilă şi pentru alte sate din Moldova. Administraţia locală a găsit o soluţie: a inclus într-o singură factură toate utilităţile: apă, deşeuri şi altele.
În Tvardiţa sunt două şcoli, două grădiniţe, un colegiu de muzică, o şcoală de arte şi o zonă economică bine dezvoltată, informează TRM.
„Această localitate se dezvoltă mai bine decât un oraș. Are două fabrici de vinuri și divinuri, o fabrică de mezeluri, de produse farmaceutice. Are peste 700 de locuri de muncă și 45 de agenți economici. La Liceul teoretic învață 500 de elevi”, a declarat deputatul Ivan Ionaș.
Străzile din orășel sunt nu numai iluminate, dar şi supravegheate video, fapt ce le oferă oamenilor mai multă siguranţă. Toată populaţia adultă din oraş are un loc de muncă. Şi cei tineri îşi văd viitorul acasă.
Tvardiţa este un orăşel tipic european cu străzi asfaltate, o infrastructură dezvoltată, instituţii sociale şi comerciale. Agenţii economici vor să vină aici să-şi deschidă afaceri. Tot ce vor locuitorii din Tvardiţa e ca şi în alte sate lumea să trăiască la fel de bine.
sursa: TRM