Papa Francisc a fost în tinerețe portar la o discotecă

Pope thumbs up
Foto: Papa Francis PC: salesianity.blogspot.com

Papa Francisc a mărturisit, într-o întâlnire cu un grup de credincioși reuniți duminică în biserica San Cirillo Alessandrino dintr-un cartier muncitoresc din Roma, că în tinerețe a lucrat ca portar la o discotecă.

Osservatore Romano, ziarul Sfântului Scaun, a descoperit acest detaliu necunoscut până acum din biografia Papei, într-un articol publicat. Potrivit ziarului, Papa a admis în fața unui grup de credincioși că în tinerețe a lucrat ca portar la o discotecă și a dat meditații la literatură. El a spus că ambele experiențe profesionale l-au ajutat să înțeleagă cum îi poate apropia de Biserică pe cei care s-au îndepărtat de ea.

Se știa deja că în tinerețea sa actualul Papă a spălat podele la o florărie și că a făcut experimente într-un laborator de chimie, materia pe care a studiat-o. Ceea ce nu se știa era că Papa Francisc a lucrat ca portar la o discotecă și că a fost în tinerețe un ‘om de ordine‘ care îi împiedica pe cei nepoftiți să intre în local. Nu pare un loc de muncă potrivit unui viitor Suveran Pontif și totuși Bergoglio ne-a obișnuit cu lucruri care ies din tiparele obișnuite, continuă El Mundo.

Papa însuși a fost cel care a dezvăluit această ocupație a sa din tinerețe și care a subliniat că această experiență îi folosește acum să-i apropie pe cei dezamăgiți de Biserică. În timpul discuției cu grupul de credincioși el a făcut aluzie și la momentul în care și-a descoperit adevărata vocație, după ce s-a spovedit unui preot pe care nici măcar nu-l cunoștea. A făcut chiar și o glumă în acest sens, spunând că cei mai buni duhovnici sunt preoții necunoscuți sau cei surzi, notează Agerpres.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente