Fără vize în UE în prima jumătate a anului 2014?

natalia gherman
Foto:Natalia Gherman spune că dacă urmăm pașii europeni, în primul trimestru al anului 2014 am putea călători fără vize în UE PC: trm.md

Cetăţenii Republicii Moldova ar putea călători fără vize în Uniunea Europeană deja în primul semestru al anului viitor. Declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman, de la Vilnius.

Potrivit Publika, „Ieri Comisia Europeană a formalizat iniţiativa legislativă privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, prin transmiterea propunerii către Parlamentul European, care va fi funcţional până la finele lunii martie 2014, după care va intra în campanie electorală. Considerăm că avem suficient timp să obţinem această decizie a Comisiei Europene şi a Parlamentului European. Sperăm ca recomandarea să fie aprobată de toate statele membre, ceea ce înseamnă finalizarea procesului. Aşteptăm că până în martie 2014, procedura va fi finalizată”, a declarat Natalia Gherman.

Ministrul de Externe a spus că este greu de precizat din ce zi şi din ce lună moldovenii vor putea călători liber în UE, dar speră „că se va întâmpla în primul semestru al anului 2014”.

„Din momentul adoptării deciziei Consiliului şi Parlamentului European, decizia intră în vigoare timp de 20 de zile”, a mai adăugat Gherman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente