Vine și Instagram riscă să fie blocate la Jocurile Olimpice de la Soci

PutinOlympicTorch
Foto: PC: Alexei Nikolsky/AFP/Getty Images

Jurnaliștii care vor merge la Jocurile Olimpice, din această iarnă, ar putea fi lipsiți de accesul la rețelele de socializare, cum ar fi Instagram și Vine. Doar cei care vor utiliza echipament oficial, vor fi lăsați să raporteze de la eveniment.

Vasily Konov, șeful agenției de știri R-Sport, a declarat că: ”Jurnaliștii care vor încerca să utilizeze rețelele de socializare pentru a raporta de la Jocurile Olimpice, se vor lipsi de acreditări.” Una din sursele mediatice din Rusia a scris că filmarea cu telefonul mobil la eveniment va fi interzisă.

Dar se pare că nu e totul atât de tragic precum au declarat sursele mediatice ruse. Purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic InternaționalMark Adams a declarat pentru USA Today, că schimbul de poze și tweet-uri va fi doar încurajat.

collage
(stânga-dreapta) Mark Adams și Vasily Konov

La Jocurile Olimpice din 2012, au avut loc mici incidente, în care sportivii, făceau publice prea multe detalii de după culise. Asta a generat niște restricții minore. Conform noilor reguli din partea Comitetului sportivii și alți participanți nu au avut voie să posteze video-uri din zona olimpică, doar tweet-uri, imagini și postări pe blog.

Taguri: #Soci
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente