(foto) 7 sugestii pentru „un altfel” de brad

xmas-1
Foto: Brad din Belgia

Bradul a fost instalat în PMAN. Pentru a câta oară administrația locală alege, cea mai ușoară modalitate de a bucura locuitorii capitalei în timpul sărbătorilor de iarnă – un pom de Crăciun, crescut timp de 40 de ani. Chișinăul nici pe departe nu este capitală sau oraș european, iar dacă era, lua exemplu de la Belgia și Lituania.

#1. Pomul de Crăciun în trei limbi din Beirut, Liban

 

PC: Hussein Malla/AP
PC: Hussein Malla/AP

Pomul de Crăciun din orașul Beirut, Liban a fost decorat cu tradiționalele „Crăciun Fericit” și „La Mulți Ani” în trei limbi: engleză, franceză și arabă. Un exemplu bun, că indiferent de limba vorbită, într-o țară multi-etnică, putem sărbători toți împreună.

 

collage1
Colaj #diez

#2. Pomul de Crăciun LEGO din Malaezia

Un alt fel de brad a fost construit în Legoland din Malaezia. Pomul de Crăciun peste 29 de metri înălțime și cântărește peste 5 tone. Timpul construcției acestei capodopere a durat aproape 10 săptămâni, timp de 3440 ore. Astfel a reușit să devină cel mai înalt pom de Crăciun Lego din Asia.

IMG_5986

#3. Pomul de Crăciun din Madrid

christmas-in-madrid

Madrid se pare că a renunțat complet la pomul de Crăciun natural și bine au făcut, deoarece se mai pune imaginația în mișcare. Designeri și oameni creativi pot să vină la administrația publică locală cu ideile lor pentru brazi alternativi celor care cresc în pădure.

 

collage2
Colaj #diez
collage3
Colaj #diez

#4. Cel mai hipster pom de Crăciun din Bruxelles, Belgia 

An de an Bruxelles scoate în Grand Place un pom de Crăciun de mai mare frumusețea. Tradiționalul pom, adus din pădurile Ardennes, a fost înlocuit cu unul făcut din cuburi, de 25 metri înălțime. Să urmăm exemplul european până la final!

Bruselas 2012

#5. Un pom de Crăciun comercial din orașul Valletta, Malta

2011-12-01T225014Z_01_VLT03_RTRIDSP_3_MALTA

Malta este renumită pentru Mdina Glass, o companie de care se ocupă cu producerea sticlei. Astfel ei a decis să bucure locuitorii din orașul de Valletta, și le-au făcut cadou un pom de Crăciun  de șapte metri înălțime, ornamentat cu jucării marca Mdina. Reflecțiile din pom sunt pur și simplu uimitoare, atât în timpul zilei, cât și seara când se aprind luminițele! Cine din agenții noștri comerciali are curajul?

 

collage4
Colaj #diez

#6. Ne întoarcem înapoi în Belgia pentru „un altfel” de brad

xmas-1

Dar de data aceasta locuitorii orașului Hasselt au renunțat la pomul de Crăciun din pădure și au instalat unul creat de o echipă de designeri, de la compania Mooz, care au creat această capodoperă. Bradul are aproape zece metri și a fost confecționat din 5.000 de bucăți de veselă, din ceramică, adunate din donațiile locuitorilor. Acesta poartă numele de ”Pomul gustului.” Iar acum imaginați-vă un brad realizat de olarii noștri din Moldova? Poate le sugerăm asta lui Vasile Gonciari de la Hoginești și meșterului Andrei Sclifos?

collage5

#7. Cel mai ecologic pom de Crăciun se află la Kaunas, Lituania

tree-6-600x500

Artista Jolanta Šmidtienė și-a dat seama că orașul nu este suficient de bogat și a hotărât să facă singură o instalație de Crăciun care nu va necesita fonduri din partea administrației locale. Rezultatul obținut: un pom de 13 metri, creat din 40, 000 de sticle verzi, din plastic, reciclate pentru acest proiect. Iaca asta da „reciclare at it’s finest”.

 

collage6
Colaj #diez

tree-4-600x400

Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente