Top știri din 21 noiembrie

IMG_9224
Foto: ”Mă lepăd 2013” schimbă țigara pe o coicolată

O zi în care te lași de fumat, saluți pe toți în stradă, filmezi parodii și te decepționezi în politicienii din est. Iată ce găsești în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 21 noiembrie 2013.

#1. Topul celor mai bune Universități din Republica Moldova

Topul este realizat conform datelor de pe Ranking Web University. În acest clasament figurează 26 instituții de învățământ din Republica Moldova.

#2. Scurtmetrajul „11:30” – un film made-in Moldova, care atinge un subiect controversat

În aceste zile pe internet a apărut un scurtmetraj, durata căruia este de 17 minute, produs în Moldova și intitulat „11:30”. Anterior, filmul a mai fost proiectat în luna februarie în cadrul festivalului de scurtmetraje „Future Shorts”, iar acum urmează să fie proiectat pe 30 noiembrie 2013 la Festivalul Internaţional de Film „Toamna de Aur”.

#3. Parodii ale clipului lui Jean-Claude Van Damme și șpagatul lui

După apariția spotului comercial în care Jean-Claude Van Damme face un șpagat stând pe două camioane în lumea online a început un val de parodii. Echipa #diez le-a selectat și vi le prezintă.

#4. Iată este, iată nu-i. Noul model de grafic al circulaţiei transportului public a fost scos

Regia Transport Electric Chişinău (RTEC) și-a propus să instaleze în staţiile de troleibuz un nou tip de grafic al circulaţiei transportului public în Capitală.

#5. Ministerul Sănătății recomandă: „Leapădă fumatul. Acum!”

La 21 noiembrie curent, pentru prima dată în Republica Moldova, este marcată oficial Ziua Naţională fără Fumat şi urmează a fi consemnată în fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie cu scopul de a sensibiliza populaţia cu privire la riscurile fumatului pentru sănătate şi beneficiul renunţării la fumat.

#6. Dress-cat pentru cămășile voastre

Cămășile pot fi și drăgălașe. Acest calificativ li s-ar atribui dacă ar avea pe ele și un motănaș la fel de dulce ca și cel brodat de Hiroko Kubota.

#7. Soluție pentru cei care sunt întrebați când se vor căsători

S-a creat o aplicație, în special pentru bărbați, care ar putea avea un răspuns pentru mulțimile întrebări de la rude sau prieteni când acești se căsătoresc sau dacă au prietenă.

#8. Tinerii se leapădă de fumat în schimbul unei ciocolate

Data de 21 noiembrie este considerată Ziua Națională Antifumat în Republica Moldova. Atât tinerii, cât și cei cu mai multă experiență au promovat acest mesaj.

#9. Salută necunoscuții de Ziua Internațională a Salutului

Uniunea Internațională a Tineretului din Moldova organizează azi un flashmob dedicat Zilei Mondiale a Salutului la orele 17.30, în Centrul Comercial Shopping MallDova.

#10. Ce crede tineretul rus despre integrarea Moldovei în UE

Pe 20 noiembrie, la orele 14:00 trei ONG-uri în colaborare cu un partid politic, pro-ruseşti, au organizat o acţiune de protest în faţa Reprezentaţei UE de pe strada Str. Mihail Kogălniceanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente