10 lucruri pe care să le faci atunci când ești student

1467395_222089417971562_779918691_n
Foto: PC: dorupanaitescu.ro

Perioada când ești student este una cu adevărat specială și nu se compară cu nicio alta perioadă din viața noastră. Dar timpul trece repede și uneori vrei atât de mult să poți ține în loc măcar puțin pentru a te bucura cât mai mult de el.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților #diez îți prezintă o lista cu 10 de lucruri pe care să le faci înainte să termini facultatea.

#diez1. Mergi cu troleibuzul/autobuzul în direcții necunoscute

Chișinăul nu este un oraș foarte mare în care ai putea să te rătăcești. Însă, în cazul în care ai nimerit în această situație, rătăcirea iți va prinde bine. Vei cunoaște orașul și vei descoperi lucruri noi. Când ai timp urcă-te pur și simplu în troleibuze și autobuze care duc spre destinații necunoscute ție. Vei putea descoperi cartierele din Chișinău și nu-ți va mai fi atât de străin orașul.

#diez2. Învață-te să te scuzi original la facultate

Scuza cu: „mi-a mâncat câinele tema” este deja învechită. Ar trebui să vorbești cu un profesor din facultate și să-l întrebi care au fost cele mai originale scuze pe care le-a auzit. Vei rămâne surprins.

#diez3. Gătește după rețete inedite

Ce faci când rămâi fără bani și fără mâncarea trimisă de mama? Improvizezi. Iar studenții au o imaginație de nedescris când vine vorba de așa ceva.

#diez4. Dă restanțele la timp

Chiar și cei mai studioși studenți ajung în punctul în care au de dat o restanță. Asta pentru că există profesori care pur și simplu iți fac viața grea în facultate.

#diez5. Aplică pentru un internship

Este aproape un must-do în timpul facultății. Te va ajuta să-ți dai seama ce presupune să muncești și mai ales vei învață să aplici ceea ce studiezi la universitate.

#diez6. Mergi la târgurile de joburi

Frecvent în Chișinău se organizează târguri de joburi. E posibil să nu ai un CV impresionant, mai ales că ești la început de drum. Însă îți prinde bine să lași o carte de vizita sau un CV cu ce ai studiat și poate chiar unde lucrat până acum.

#diez7. Integrează-te într-un grup

Sigur ai o pasiune sau un hobby pe care să-l dezvolți în Chișinău. Pentru a fi sigur că ești tot timpul activ, implică-te și integrează-te într-un grup care să te facă să te simți împlinit și care să te ajute să-ți faci noi amici sau cunoștințe.

#diez8. Citește cărți care nu sunt obligatorii în facultate

Nu uita sa citești mult în timpul studiilor. Acum ai cel mai mult timp liber iar mintea ta este deschisă pentru noi informații. Dar nu te bloca doar în ceea ce înveți la facultate, citește și alte lucruri, altfel de cărți care vorbesc despre alte domenii interesante.

#diez9. Reinventează-te

Dacă tot ai ales un oraș nou atunci poate e timpul să te și schimbi puțin. Viața de student în Chișinău te va schimba cu siguranță însă depinde doar de tine în ce direcție vei merge. Dacă simți că sunt lucruri de schimbat la tine, nu sta pe gânduri.

#diez10. Citește zi de zi #diez

Reamintim că, pe 17 noiembrie este marcată Ziua Internațională a Studenților. 17 noiembrie a devenit ziua în care sunt celebraţi studenţii din întreaga lume după ce în această zi în anul 1939, nouă studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1200 au fost trimişi în lagăre de concentrare, după ce au demonstrat în faţa Universităţii din Praga împotriva ocupaţiei naziste din Cehoslovacia şi împotriva uciderii studentului Jan Opletal şi a muncitorului Václav Sedláček, ce participaseră la un miting anti-nazişti.

În 1941, la Consiliul Internaţional al Studenţilor de la Londra, a fost luată decizia ca 17 noiembrie să fie declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor, în memoria studenţilor ucişi sau trimişi în lagăre de concentrare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente