(foto) Chișinăul mai rămâne o perioadă fără teleferic

850411_original
Foto: Niciun agent economic nu este interesat să investească în reconstrucţia telefericului PC: benia.livejournal.com

La aproape un an de când municipalitatea a anunţat concurs de iniţiere a unui parteneriat public-privat pentru reparaţia telefericului din strada Calea Ieşilor din capitală, niciun agent economic nu s-a arătat interesat de propunere.

La aproape un an de când municipalitatea a anunțat concurs de inițiere a unui parteneriat public-privat pentru reparația telefericului din strada Calea Ieşilor din capitală, niciun agent economic nu s-a arătat interesat de propunere.

Solicitat de IPN, şeful Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC), Gheorghe Morgoci, a spus că telefericul ar mai putea avea o șansă în cazul în care Consiliul municipal Chișinău ar vota alocarea banilor pentru reparații din bugetul capitalei. Supravegherea şi deservirea tehnică a telefericului ar putea fi pusă în sarcina Direcției construcții capitale sau RTEC.

Gheorghe Morgoci consideră că telefericul este un element de agrement care ar putea aduce şi venituri, însă nimeni nu s-a arătat interesat să investească câteva milioane de euro în reparaţia acestuia.

Telefericul a fost construit în anul 1981 și dat în exploatare abia în anul 1990. Construcția acestuia a costat pe atunci șapte milioane de ruble. Telefericul făcea legătura dintre străzile Calea Ieşilor şi Nicolae Costin. Acesta a funcționat până în 1996. Motivul trist al închiderii a servit un eveniment tragic – un tânăr beat a sărit din cabina telefericului și a decedat. Totodată, unul din motive ce a servit „congelarea” proiectului a fost neprofitabilitatea acestuia – veniturile nu acopereau costurile (cel mai probabil din cauza traficului mic.)

 

1
PC: Google Maps
850003_original
PC: benia.livejournal.com
850786_original
PC: benia.livejournal.com
collage
PC: benia.livejournal.com
838156_original
PC: benia.livejournal.com
838737_original
PC: benia.livejournal.com
839241_original
PC: benia.livejournal.com
840191_original
PC: benia.livejournal.com
843495_original
PC: benia.livejournal.com
collage2
PC: benia.livejournal.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente