Top știri din 6 noiembrie

Top știri din 6 noiembrie
Foto: Sprijin românesc, conducte roz, congres digital, local nou și zboruri cu avioane. Iată ce găsiți în cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 6 noiembrie 2013.

Sprijin românesc, conducte roz, congres digital, local nou și zboruri cu avioane. Iată ce găsiți în cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 6 noiembrie 2013.

#1. Jurnalista Natalia Morari își deschide un local în Chișinău

Natalia Morari, fondatoarea companie de producție televizată – Media Sapiens și prezentatoarea emisiunii ”Politica” de la canalul TV7 își va deschide în curând larg ușile propriului local în Chișinău.

#2. Rezultate Champions League 05.11.2013

Sinteza primei zile din cea de-a 4-a etapă a Ligii Campionilor, sezonul 2013-2014. Aici aveți toate rezultatele, clasamentele și video cu golurile marcate.

#3. Proiect ambițios de un miliard de euro: 13 hidrocentrale pe râul Prut

Membrii Comisiei comune pentru Integrare Europeană (CCIE) dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României au discutat ieri, 5 noiembrie, la Chișinău, despre un proiect ce prevede instalarea a 13 hidrocentrale pe râul Prut, proiect care ar costa peste un miliard de euro.

#4. #webit 2013: La Istanbul a început congresul lumii digitale

În 2013, webit – unul din cele mai mari congrese a lumii digitale are loc ca și în 2012 la Istanbul. Aici se adună cele mai mari companii, de asemenea și cei care lucrează în domeniul digital.

#5. Pentru ce sunt amplasate conduce roz în Berlin?

Aproximativ 60 de kilometri de conducte de culoare roz străbat Berlinul, stârnind deseori curiozitatea turiştilor. Fie că şerpuiesc la suprafataţă, la câţiva metri înălţime deasupra solului, fie că se pierd din când în când, îngropate în pământ, acestea fac parte însă din farmecul capitalei germane.

#6. Experiment social: Mergi cu Siri la întâlnire

Siri! Toată lumea știe de această minunată sursă de răspunsuri, care recent a devenit și generator de idei. De exemplu pentru cei care sunt în pană de creativitate și sunt prea timizi ca să invite pe cineva la întâlnire. Siri le vine în ajutor!

#7. Top 7 cele mai populare partide din RM

Partidele politice scad în popularitate, potrivit studiului sociologic “Vox Populi”, desfășurat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Partidele care se bucură de cea mai mare încredere sunt: PCRM 36%, PLDM – 26%, PDM – 22%, PL – 15%, PSRM – 11%, PLRM – 10%, PPRM – 8%.

#8. Topul universităților care produc cei mai mulți milionari

Universitățile din Marea Britanie sunt pe locul doi în lume la producerea milionarilor. La acest capitol SUA este cea care deține întâietate. Află și tu care este clasamentul, realizat de revista Spear’s și WealthInsight.

#9. Destinațiile europene sunt vizitate tot mai mult cu avionul

În zece luni traficul total a ajuns la 1121.891 de persoane, după o creştere cu 5,77 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012. Nivelul înregistrat în anul trecut va fi depăşit deja la sfârşitul lunii noiembrie, dacă se va menţine tendinţa din luna octombrie.

#10. România ne va ușura drumul spre Europa

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României a adoptat o declaraţie de susţinere a Moldovei pe calea integrării europene. Declaraţia a fost semnată de către co-preşedinţii comisiei, Ana Guţu şi Florin Constantinescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente