Trei poliţişti cu diplome de BAC false vroiau să obțină studii superioare

video-1000-de-euro-pentru-o-diploma-de-bacalaureat-1344386019
Foto: Poliţişti cu diplome de BAC false PC: UNIMEDIA

Doi poliţişti de frontieră şi unul din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare Sud sunt acuzați de procurori de confecționarea, deținerea şi folosirea documentelor oficiale false.

Procuratura raionului Cahul a finalizat recent acţiunile de urmărire penală şi i-a deferit justiţiei pe inculpaţi, care sunt vizaţi în trei dosare.

Potrivit celor constatate de procurori, în vara acestui an, poliţiştii au prezentat Comisiei de admitere la Universitatea de stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul diplome de bacalaureat false, fără a urma însă, cursurile vreunui liceu şi respectiv, fără a susţine examenele de bacalaureat. Din datele procurorilor, diplomele false de BAC au fost prezentate de poliţişti Comisiei de admitere la respectiva universitate pentru a fi înmatriculaţi la specialităţile: Drept, Psihologie şi Limba şi Literatura română.

Temei pentru pornirea acestor cauze penale a servit sesizarea depusă la Procuratura din Cahul de către rectorul instituţiei superioare de învăţămînt, care semnala asupra pretinselor ilegalităţi, şi care, în cursul urmăririi penale, au fost probate de către procurori.

Fiind audiaţi de procurori, poliţiştii şi-au recunoscut vinovăţia şi au declarat că diplomele false de bacalaureat le-au obţinut de la persoane necunoscute, în privinţa cărora acţiunile de urmărire penală continuă într-o procedură separată.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, poliţiştii riscă pedepse cu amendă în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente