Top 5 cei mai bogați români după Forbes

IonTiriac
Foto: Ion Țiriac PC: standard.co.uk

Chiar dacă odată cu venirea crizei în ţara noastră averile acumulate ale celor mai bogaţi români din topul 500 Forbes a scăzut puţin sub pragul de 20 de miliarde euro, a ieşit totuşi în evidenţă cum se fac în România banii necesari primelor locuri.

#1. Ioan Niculae

Ioan Niculae PC: revistademedia.ro
Ioan Niculae PC: revistademedia.ro

Cel mai bogat român rămâne în continuare Ioan Niculae cu o avere estimată 1,1 miliarde de euro şi menţine afaceri în domenii precum agricultură, energie şi turism.

Printre afacerile lui Niculae se găsesc mari nume ca Galaxy Tobaco, Romgaz şi Interagro, firme prin care, conform acuzaţiilor aduse de DIICOT, a prejudiciat statul român cu suma de aproximativ 150 milioane de euro, alături de nume ca Varujan Vosganian şi Adrian Videanu.

#2. Dan Adamescu

Dan Adamescu PC: zf.ro
Dan Adamescu PC: zf.ro

Dan Adamescu este poziţionat pe locul doi şi deţine în prezent o avere ce se ridică la aproximativ 950 de milioane de euro. În urmă cu un an, milionarul a ”asigurat” echipa de fotbal Oţelul Galaţi cu 4 milioane de euro printr-o firmă deţinută tot de el.

#3. Frank Timiş

Frank Timiş PC: standard.co.uk
Frank Timiş PC: standard.co.uk

Frank Timiş, deţinătorul unei impresionante sume de 850 de milioane de euro, a prosperat în afaceri cu petrol şi minereuri. Reţinut de două ori cu heroină de poliţia din Australia, conform The Telegraph, este una din părţile române aflate în spatele Roşia Montană Gold Corporation.

#4. Ion Ţiriac

IonTiriac

Ion Ţiriac, tot cu 850 de milioane de euro, vine după o carieră de performanţe în sport, imobiliare, bănci şi maşini.

#5. Veronica Guşă de Drăgan

Veronica Guşă de Drăgan PC: forbes.ro
Veronica Guşă de Drăgan PC: forbes.ro

Pe poziţia a cincea se află Veronica Guşă de Drăgan, conducătoarea companiei Butan Gas cu o valoare estimată de Forbes la 550 de milioane de euro, moştenită în mare parte de la răposatul soţ Iosif Constantin Drăgan.

Vârsta medie a miliardarilor este de 52 de ani, cea mai înaintată vârstă din cei 500 fiind de 82 de ani iar cea mai mică de 30 de ani, doar 47 din aceştia fiind femei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente