Vinurile din Moldova ar putea ajunge din nou pe piața rusă

vin
Foto: Medicul sanitar-şef al Rusiei, Ghenadi Onişcenko și ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, au convenit asupra acțiunilor ulterioare pentru reluarea livrărilor de produse alcoolice moldovenești pe piața rusă. PC: europalibera.org

După întâlnirea șefului Rospotrebnadzor cu ministrul moldovean al Agriculturii, presa rusă scrie că cele două părți au ajuns la o înțelegere cu privire la furnizarea vinurilor moldovenești pe piața Federației Ruse.

În același timp, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat aseară, la întoarcerea sa în țară, că până la ridicarea embargoului impus de federația Rusă vinurilor moldovenești, au mai rămas câțiva pași de făcut, relevă UNIMEDIA.

„Părțile au discutat despre rezultatele experților, dar și aspecte legate de crearea sistemului de control al calității și siguranței produselor alcoolice livrate pe piața Federației Ruse”, se spune într-un comunicat de presă difuzat de Rospotrebnadzor și citat de Interfax.

Potrivit sursei, medicul sanitar-şef al Rusiei, Ghenadi Onişcenko și ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, au convenit asupra acțiunilor ulterioare pentru reluarea livrărilor de produse alcoolice moldovenești pe piața rusă.

„Am avut o întâlnire cu domnul Onişcenko. Astăzi am discutat. Aşa cum am convenit la întâlnirea precedentă cu domnul Onişcenko că vom avea aceste delegaţii şi vom face o totalizare. Iată am făcut această totalizare, mai avem de făcut câţiva paşi şi pe urmă veţi fi informaţi”, a declarat ministrul Agriculturii pentru Publika TV.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente