6 idei de afaceri pentru femeile europene din mediul rural

9739677-woman-farmer-in-a-wheat-crop

Femeile devin tot mai des antreprenori și oameni de afaceri. Cu toate acestea, ele reușesc să își păstreze feminitatea și să fie mame și soții la fel de bune.

Femeile din mediul rural au posibilitatea de a deveni și ele capul unei afaceri. Pentru aceasta e nevoie de o idee ingenioasă, posibil una din cele oferite de #diez mai jos și înțelepciunea și intuiția femeii din mediul rural.

Idei pentru femei din mediul rural:

#1. Brutărie țărănească:

Brutărie din mediul rural
Brutărie din mediul rural

Gustul pâinii de la bunica de acasă nu poate fi uitat ușor. La 20, 30, 40 sau 50 de ani acesta îți reamintește de una din  cele mai dragi ființe. Pâinea și pateurile scoase din vatră sunt un deliciu atât de dorit pentru oamenii din mediul urban. Cu toate acestea, brutăria ta se va putea ocupa de coacerea colacilor ornamentați numai bine pentru a invita nașii la nunta ta.

#2. Turism rural

Turism rural
Turism rural
945_3
Turism rural

Mai nou, nu doar orașele și clădirile vechi sunt căutate pentru activități de recreere, dar și localitățile rurale. Dacă norocul te-a dus într-o localitate cu forme geografice impresionante, le vei putea organiza turiștilor tăi excursii fabuloase, iar de nu e așa- le poți organiza distracții pe cinste cum ar fi o plimbare cu căruța sau o noapte romantică pe o movilă de paie la lumina lunii, sub cerul înstelat.

#3. Covoare țesute manual

Război de țesut
Război de țesut

O profesoară de biologie, pensionară, face covoare tradiţionale exact ca pe vremea bunicilor şi le vinde în toată Europa. Ea a demonstrat că această afacere poate fi profitabilă, deși să nu îți încerci capacitățile de țesut și tu?!

#4. Brodează o ie

Ie românească
Ie românească

Iile românești au devenit adevărat articole de modă. Purtate în întreaga lume și stilizate, acestea au căpătat un renume deosebit concomitent și cu cererea pe piață. Măiestria și secretele femeilor din mediul rural de a broda o ie nu o are nimeni altcineva.

#5. Fermier

9739677-woman-farmer-in-a-wheat-crop
Fermier femeie
15694434-woman-farmer-in-front-of-cattle-using-tablet
Fermier femeie

Produsele sută la sută ecologice au un preț mare, dar și valoare pe măsură. Femeile din mediul rural, care au avut mare grijă de animalele și legumele din gospodărie, și-o pot lărgi și porni o afacere. Deprinderile și abilitățile de gestionare a afacerii le pot obține cu ajutorul programelor pentru tinerii antreprenori oferite de ODIMM și Ministerul Economiei din Republica Moldova.

#6. Amenajarea grădinilor

femeie_gradina_flori
Femeie ornamentând o grădină

Femeile din mediul rural pot ornamenta cu ușurință o grădină pentru a fi nu doar frumoasă, dar și funcțională. Datorită acestui fapt, #diez îți propune să pornești o afacere pentru ornamentarea grădinilor companiilor, sălilor de evenimente sau chiar și particulare. Florile și arbuștii îi vei crește în grădina proprie și cu măiestrie îi vei răsădi acolo unde vei considera necesar și oportun.

#diez îți dorește succes în pornirea propriei afaceri!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente