Echipa #diez a făcut un vox pentru a vedea cine este cel mai bun tânăr Chișinăuian, acum vă prezentăm ce au răspuns tinerii la categoria: Cel mai bun tânăr chișinăuian din sfera publică.

La vox au participat 42 tineri (22 băieți, 20 fete), cu vârsta preponderent între 17-26, și care trăiesc în sectoarele orașului Chișinău.

Dorin Chirtoacă a avut și el multe voturi, echipa #diez a decis să nu-l includă în Top, deoarece chișinăuienii l-au ales să ne facă Chișinăul frumos, deci aceasta este responsabilitatea lui.

Ca să-și argumenteze deciziile, tinerii au spus următoarele cuvinte:

”Deoarece au atitudine, deoarece organizează activități publice pentru a îmbunătăți situația, deoarece privesc orașul cu ochii deschiși, deoarece nu se indignează doar la bucătărie, deoarece au schimbat spre bine acest oraș”

”Ei creează un Chișinău frumos, sau contribuie la crearea unui Chișinău frumos, prin evenimente și crearea unor noi comunități în Chișinău, în care își împărtășesc ideile diferiți oameni frumoși.” 

”Pentru că aceștia continuă să organizeze proiecte frumoase de care beneficiază un număr considerabil de oameni, atât vizitatori cât și oameni care și-au transformat hobby-ul în sursă de existență.” 

”Pentru că investesc timp și entuziasm în favoarea oamenilor. În special în dezvoltarea tinerilor care au la moment cel mai mult nevoie de asta.” 

#1. Lilian Severin de la FurioSnails 

Lilian Severin PC: allfun

Lilian Severin PC: allfun

Lilian. Nu foarte mulți știu, dar pe lângă muzică bună pe care o produc Snails, Lilian mai este implicat activ în lupta cu tuberculoza și lucrul cu persoanele infectate de TB. Proiectele pe care le face au impact major.

”Lilian mă inspiră prin pasiunea pe care o are față de ceea ce face și angajamentul lui” 

#2. Eugen Boico (a.k.a Jenya Solid)

Eugen Boico PC: Facebook

Eugen Boico PC: Facebook

Pe lângă faptul că acesta conduce una din cele mai bune agenții de publicitate, acesta face o muzică bună, organizează evenimente populare și mulți tineri învață de la el.

#3. Elena Scutaru 

Elen Scutaru PC: Facebook

Elen Scutaru PC: Facebook

”Proiectul MARA lansat de Elena Scutaru este unul cu impact, întrucât contribuie la crearea lucrurilor frumoase de către femeile din regiunile rurale, iar împărtășirea frumosului e întotdeauna minunată.” 

#4. John McKellar de la Hospice Angelus 

Scoțianul, John McKellar PC: Facebook

Scoțianul, John McKellar PC: Facebook

Este unul din cei mai populari străini din Chișinău. Evenimentele organizate de el pentru a colecta donații pentru organizație sunt cunoscute atât de persoane simple, cât și oficiali străini, și oficiali ai Republicii Moldova.

#5. Yolka Flyman 

Yolka Flyman PC: Facebook

Yolka Flyman PC: Facebook

Organizează evenimente, cântă și transmite creativitatea și optimismul ei, Chișinăuienilor. Din ultimele evenimente în care a fost remarcată sunt concertele de la Rotonda.

#6. Mihai Țurcan 

Mihai Țurcan PC: Facebook

Mihai Țurcan PC: Facebook

Mihai Țurcanu – unul din cei 5 oameni care a creat un spațiu pentru publicul tânăr; Tipografia 5, de asemenea implicat și în organizarea a Yardsale

#7. Alexandru Gurdila 

Alexandru Gurdila PC: Geta Bagheta

Alexandru Gurdila PC: Geta Bagheta

Prezentator la JurnalTV, apare la evenimentele de valoare din Chișinău și fiind popular printre publicul tânăr, este fața unor campanii care aduc ceva nou în Chișinău.