Cine este Jack Andraka?

16e33b8fd7ad7ca58b03c6bbca1f0b81_XL
Foto: Jack Andraka, 15 ani, a primit 75.000 de dolari pentru contribuțiile sale în domeniul științei. PC: sante24.ma

Chiar dacă cancerul de care vom vorbi în acest articol nu este cel mamar, am hotărât să facem o mică excepție, pentru a vă povesti istoria lui Jack Andraka și cine știe, poate vă inspirăm la noi descoperiri.

Jack Andrak a început serios să studieze problema testărilor precoce pentru cancer, după ce unchiul său și un prieten foarte apropiat, au murit din cauza cancerului pancreatic. Durerea prin care a trecut adolescentul, l-a făcut să se întrebe „de ce?” și „cum pot fi evitate aceste lucruri?”. Astel a apărut ideea elaborării unui test eficient, care să determine boala într-un stadiu timpuriu, atunci când cancerul este încă tratabil.

collage
Jack Andraka, 15 ani, a primit 75.000 de dolari pentru contribuțiile sale în domeniul științei. Colaj #diez

Jack a trimis scrisori la 200 oameni de știință și cercetători. Dar nimeni nu l-a luat în serios pe băiat. Un singur om a îndrăznit să-i dea o șansă: Dr. Maitra de la Școala de Medicină ”Johns Hopkins”. Acesta i-a permis lui Jack, să vină după școală în laborator și să utilizeze echipamentul pentru cercetare. La vârsta de 15 ani, Jack Andraka a inventat un test de depistarea cancerului, care este de 168 de ori mai rapid, de 400 de ori mai exact și de 26.000 de ori mai ieftin decât cele disponibile astăzi.
Dacă vă întrebați de ce Jack apare într-un spot al companiei Intel, atunci trebuie să știți că aceasta susține tinerii genii și anual le oferă granturi pentru ideile lor. Pentru contribuțiile sale revoluționare în domeniul științei, Andraka a primit 75.000 de dolari.

Sursa: adme

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente