Problema vinului va fi discutată la Moscova

Panorama
Foto: Deocamdată, autorităţile consideră că vinurile noastre corespund tuturor standardelor şi califică drept nejustificate interdicţiile Moscovei. PC: wikipedia.org

O delegaţie guvernamentală va pleca, săptămâna aceasta, la Moscova, pentru a discuta despre interdicţiile impuse vinurilor moldoveneşti pe această piaţă.

collage
Delegația din Guvern care pleacă la Moscova (stânga-dreapta): Natalia Gherman, ministrul de Externe; Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii; Valeriu Lazăr, ministrul Economiei. Colaj #diez

Anunţul vizitei a fost făcut de ministrul de Externe, Natalia Gherman, citat de RIA Novosti. Ministrul susţine că partea moldovenească este gata să îndeplinească toate solicitările tehnice privind certificarea calităţii produselor vinicole. Deocamdată, autorităţile consideră că vinurile noastre corespund tuturor standardelor şi califică drept nejustificate interdicţiile Moscovei. Gherman a mai adăugat că este necesar un dialog, înainte de aplicarea unor astfel de măsuri.

Noi vrem să stabilim o modalitate, o abordare nouă de comerţ, aşa cum se face în toată lumea. Vom încerca prin toate metodele să convingem partenerii, dar este nevoie de răbdare, este nevoie de timp„, a declarat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Din delegaţie vor face parte ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, şi cel al Agriculturii, Vasile Bumacov.

Sursa: allmoldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente