Românii vor în SUA și Canada fără vize

Statue_of_liberty
Foto: Modificarea va intra în vigoare în decurs de 24 de luni de la publicarea în Jurnalul Oficial al UE. PC: cheap-trip.eu

Uniunea Europeană constrânge SUA şi Canada să elimine vizele pentru cetăţenii români. Statele UE ar putea reintroduce vizele pentru cele două ţări dacă acestea vor îngrădi în continuare libera circulaţie a românilor.

Parlamentul European a votat o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate pentru SUA şi Canada. Prin modificarea Regulamentului 539 din 2001, Uniunea Europeană poate reintroduce vizele pentru cetăţenii americani şi canadieni, în cazul în care Washington şi Ottawa nu ridică obligativitatea vizelor pentru un stat membru al UE.

Modificarea va intra în vigoare în decurs de 24 de luni de la publicarea în Jurnalul Oficial al UE. Ulterior, SUA şi Canada vor avea la dispoziţie şase luni pentru a ridica vizele. Dacă nu se vor conforma, UE va reintroduce regimul de vize pentru SUA şi Canada pe o perioadă de un an.

Sursa: jurnal.md

Taguri: #canada#SUA#UE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente