Marile puteri au anunțat o întorsătură radicală în cazul Siriei

hi-obama-putin
Foto: Părerile lui Putin nu coincid și cu părerile lui Oabma despre cazul Siria PC: cbc.co.uk

Serviciile germane de informaţii au indicii că atacul chimic de la 21 august nu a fost aprobat personal de Bashar al-Assad, potrivit presei de la Berlin. Liderul de la Damasc continuă să se declare nevinovat, dar avertizează că Statele Unite trebuie „să se aştepte la orice” dacă vor ataca Siria.

Regimul lui Bashar al-Assad ar putea preveni o intervenţie militară a Statelor Unite în Siria, dacă acceptă să-şi predea toate armele chimice, pentru a fi distruse.

Neaşteptata propunere vine din Rusia iar preşedintele Barack Obama spune că este vorba de o „evoluţie pozitivă”, anunță New York Times. El, însă, nu este convins că Assad va renunţa, într-adevăr, la armele chimice.

Congresul american a început dezbaterile pe tema eventualei acţiuni militare, dar un vot decisiv care era programat mâine în Senat a fost amânat în ultimul moment.

Obama a vorbit şi de propunerea Rusiei ca regimul sirian să-şi plaseze armele chimice sub control internaţional: „Intenţia mea a fost, tot timpul, să ne asigurăm că nu va mai avea loc o asemenea folosire scandaloasă a armelor chimice (în Siria). Iar dacă există o cale diplomatică de a obţine acest lucru, fără îndoială că o voi prefera”.

Congresul american continuă, totuşi, dezbaterile pe tema intervenţiei militare în Siria. Aceasta pentru că nimeni nu poate fi sigur că regimul lui Assad se va ţine de cuvânt şi nu va încerca doar să câştige timp.

Ultimele sondaje arată însă că americanii se opun unei intervenţii armate. Președintele american a declarat că înțelege că oamenii din Statele Unite ale Americii nu sunt de acord cu el atunci când este vorba de Siria, scrie cbcnews.com.

Sursa: Antena 3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente