Datornicii de la Ciocana rămân fără apă la robinet

robinet-apa2
Foto: Fără apă la robinete PC: ziarulfaclia.ro

O dată cu finalizarea temperaturilor caniculare, furnizorul de apă reia debranșările.

Pentru a evita acest lucru, S.A. „Apă-Canal Chişinău” îndeamnă toți consumatorii care au restanțe să achite în cel mai scurt timp datoriile. ACC mai oferă o șansă, elaborând grafice de reeșalonare a datoriilor.

Debranșarea începe de marți, 10 septembrie. Primele case care vor rămâne fără apă sunt cele din sectorul Ciocana. Este vorba despre blocurile din str. P. Zadnipru, 19/3, P. Zadnipru, 21, N. M. Spătaru, 7 și str. V. lui Vodă, 44. În total, pentru deconectare sunt planificate 19 blocuri din sectorul Ciocana, datoria cărora depășește peste 800 de mii de lei.

Răuplatnici vor avea apă abia după ce vor achita integral factura vor plăti suplimentar și o taxă de reconectare.

Furnizorului de apa îndeamnă consumatorii cu datorii să le achite în termen restrâns în caz contrar vor fi aplicate acţiuni precum chemarea în instanţa de judecată, executarea silită, interdicția de a parasi tara, sechestrarea bunurilor, acţiuni ce presupun cheltuieli suplimentare încasate din contul datornicilor, rău-platnicii sunt invitaţi să-şi achite în termen restrâns datoriile.

Lista consumatorilor care au un nivel scazut de achitare a facturilor este plasata pe site-ul intreprinderii www.acc.md. Debranșările vor continua și săptămâna viitoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente