Gimnaziului din Corjova i se cere taxă de arendă de 42 de mii de lei lunar

Scoala-din-Corjova-foto-promolex.md_
Foto: Arenda anuală s-a transformat în arenda lunară PC: karadeniz-press.ro

Gimnaziului cu studiere în grafie latină din Corjova i se cere taxă de 42 de mii de lei lunar pentru închirierea spațiului.

Directorul instituției, Constantin Sucitu, a fost anunţat despre aceasta la începutul acestei săptămâni de către autoritățile de la Dubăsari, transmite INP.

Constantin Sucitu susține că în contractul pe care l-a încheiat cu Direcţia educație din Dubăsari, taxa de 42 de mii de lei este prevăzută pentru întregul an de studiu, dar acum i se cere să o plătească lunar, invocându-se o hotărâre a administrației de la Tiraspol.

Directorul susține că instituția pe care o conduce nu-şi poate permite asemenea cheltuieli din cauza bugetului limitat. Constantin Sucitu a expediat exemplarul contractului încheiat la Ministerului Educaţiei, Misiunea OSCE din Chişinău şi Biroului pentru reintegrare şi solicită autorităților constituționale să intervină pentru soluționarea problemei.

Constantin Sucitu susține că, timp de 19 ani, nu a fost percepută nicio taxă, iar investițiile pe care le-a făcut în această perioadă în reparația edificiului se ridică la 1,6 milioane de lei, sumă care efectiv depășește costul clădirii.

Solicitată de IPN, Eleonora Cercavschi, directoarea Liceului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Grigoriopol, transferat la Doroţcaia, a spus că plătește anual o taxă de arendă de 42 de mii de lei. Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol plătește pentru închirierea spațiului în jur de 28 de mii de lei lunar.

În regiunea transnistreană sunt 8 instituții de învățământ cu predare în grafie latină.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente