Top știri din 5 septembrie

IMG_9960
Foto: Muzică acustică la Valea Morilor

Cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 5 septembrie 2013

#1. Pe plaja de la Valea Morilor se cântă muzică acustică

Oamenii frumoși s-au adunat pe plaja Valea Morilor să se încălzească la auzul muzici live. Cântece la chitară, la acordeon, dar și la saxofon vor răsuna în continuare sub cerul liber.

#2. Harmasar: “Preluăm piesele din folclor și le personalizăm în stil metal haiducesc”

Echipa #diez vă prezintă o trupă din șase băieți îndrăzneți, care încearcă să schimbe melodiile deja existente în ceva caracteristic stilului lor. Să-i cunoaștem mai de-aproape.

#3. Sturza: Aeroportul este una din cele mai profitabile companii din RM

Sturza a declarat în cadrul unei emisiuni că îi pare rău că „cineva ne are de proşti”. Potrivit lui, aeroportul nu trebuia dat în concesiune; „poate în gestiunea unei companii – da”.

#4. În septembrie vom avea Festivalul Mărului și Festivalul Strugurelui

Evenimentele vor avea loc în această lună în orașele Soroca și Cimișlia. Festivalul Strugurelui va fi la prima ediție, pe când Festivalul Mărului la cea de a treia.

#5. Studiu: Cât ne costă învățământul superior din Moldova?

În anul 2012, în topul universităților cu cele mai mari cheltuieli per student din Bugetul Public Național au fost USMF „Nicolae Testemițanu” (circa 47 mii lei), Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (circa 35 mii lei) și Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia (circa 25 mii lei pe student).

#6. Țările Benelux susțin Moldova în procesul de integrare în UE

Miniștrii de Externe ai țărilor Benelux susțin obiectivul de integrare în UE și salută progresele obținute de RM în vederea respectării agendei europene. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

#7. Așa a trecut prima petrecere queer din Chișinău

Unul din activiștii LGBTQ din Belarus a organizat prima petrecere Queer din Chișinău. Vezi cum au fost îmbrăcate reginele și cine a venit să-i spună ”la mulți ani!” lui Siarhei.

#8. Week-endul începe de joi! Vezi agenda cu evenimente

Dacă toată săptămâna evenimentele erau câte unul, câte două, joi şi vineri, Chişinăul prinde a se trezi şi mişca. Muzică live şi performance-uri, filme bune şi discuţii despre raţiune, mergi unde îţi pofteşte inima!

#9. Încă trei tipuri de acte de stare civilă accesibile prin intermediul terminalelor

Ministerul Justiției în colaborare cu Serviciul Stare Civilă (SSC) completează platforma E-stare civilă cu posibilitatea eliberării a încă trei tipuri de acte de stare civilă solicitate prin intermediul ghişeelor multi-media.

#10. Astăzi se joacă meciul U-21 Anglia v Moldova

Nu doar naționala de seniori și-a luat zborul spre Anglia. Astăzi, pe 5 septembrie și selecționata Under 21 sa susține un examen în fața omologilor englezi, în echipa cărora sunt prezenți fotbaliști de la FC Liverpool, Chelsea Londra și Manchester United.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente