Top știri din 27 august

IMG_0559
Foto: Parada portului național

Cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 27 august 2013

#1. Portul național moldovenesc “a invadat” Piața Marii Adunări Naționale

În acest an în premieră de Ziua Independenței a fost organizată Parada Portului Popular.

#2. Ce evenimente te așteaptă în ultima săptămână din august

Știm că în această perioadă vei merge la tot felul de evenimente organizate cu ocazia sărbătorilor naționale. #diez însă îți propune evenimente nu mai puțin interesante, care ar trebui să fie notate în agenda ta.

#3. A fost descoperit un nou animal carnivor: Olinguito

Acest animal a fost expus atât în muzee cât și în grădini zoologice, doar că era categorizat ca alt animal. Însă după mai multe cercetări – Olinguito (Bassaricyon neblina) este primul animal carnivor descoperit în America de Sud în ultimii 35 de ani.

#4. Cât de independent te simți de Ziua Independenței RM?

#diez a întrebat cetățenii Republicii Moldova cât de independenți se simt. Vedeți mai jos care au fost răspunsurile lor.

#5. Ce fac oamenii în parcul Dendrariu?

Parcul Dendrariu a devenit unul foarte popular pentru evenimente. Tot mai multe petreceri în aer liber se organizează anume aici. Alex Pahomi a mers acolo și a văzut ce lucrări de reparație au los și ce fac oamenii acolo.

#6. Experiment social în Chișinău: Cum e să fii urmărit pe stradă

Administratorii paginii de facebook: Типичная Молдова. Кишинёв – столица мира au decis să se distreze și să facă un fel de experiment social pe străzile Chișinăului, astfel din senin vreun grup de 12-18 oameni ar fi putut să te urmărească.

#7. Autocarul de pe ruta București-Chișinău a luat foc din mers

Un autocar ce circula pe ruta Chișinău – București a luat foc din mers în această dimineață. Flăcările au cuprins vehicolul în tip ce se deplasa pe traseul M.1 Chișinău – Leușeni, km 49.

#8. A fost dat startul lucrărilor de construcție a Gazoductului Iași – Ungheni

Lucrările de construcţie la gazoductul Iaşi-Ungheni, care va interconecta România şi Republica Moldova, au fost inaugurate astăzi, în prezenţa premierilor Victor Ponta şi Iurie Leancă şi a Comisarului european pentru Energie, Günther Oettinger.

#9. Ţara în care niciun elev nu a fost admis la facultate anul acesta

Niciunul dintre cei aproape 25.000 de elevi din Liberia nu a reuşit să treacă testul de admitere din acest an de la Universitatea din Liberia, una dintre cele două universităţi de stat.

#10. Cum a fost sărbătorită Ziua Internațională Go Topless în întreaga lume

Ziua Internațională Go Topless este sărbătorită pe toate cele șase continente locuibile din anul 2007. Ziua are loc în apropierea datei de 26 august, în 2013 s-a sărbătorit pe 25 august.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente