„Cetățenia internă” – Joacă și află în ce țară ar trebui să trăiești

article229
Foto: sreda.org PC: wuz.by

Centrul de cercetare „Sreda” a ccreat un joc numit „Cetățenia internă”, bazat pe datele și experiența cercetărilor sociologice – The European Values Study.

Jocul a fost inițiat de oamenii de știință la sfârșitul anilor 1970. Sociologii au încercat să răspundă la întrebări cum ar fi:

#1. Europenii sunt uniți prin valori comune?

#2. Se modifică aceste valori și în ce direcție?

#3. Valorile creștine mai determină nivelul de trai și cultura în Europa?

#4. Care sunt bazele și urmările Uniunii Europene?

Proiectul aținut cont de toate domeniile – familie, serviciu, religie, politică, societate. Sondajele s-au efectuat în țările europene în anii 1981, 1990, 1999. În anul 2008, sondajul a avut loc în 47 de țări și regiuni. În mediu, au fost chestionați mai mult de 70 de mii de oameni.

Creatorii jocului spun că și Rusia este o parte a cercetărilor valorilor europene.

Principiul testului este simplu: în rezultatul acestuia vei primi un pașaport virtual al țării în care cetățenii au răspuns la fel ca și tine în acest joc. De asemenea, acest joc este o ocazie bună de a verifica identitatea proprie, de a vedea cât de mult te asemeni cu cetățenii din alte state. Pe lângă aceasta, veți putea urmări unde ar trebui să fie cel mai mulți cetățeni, conform rezultatelor jocului. După ce parcurgeți întreg testul, veți vedea rezultatele sondajelor despre valorile europene – „Statistica pe țări” și „Statistica după întrebări”.

Mult succes și nu uita să ne spui în ce stat ar trebui să locuiești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente